En lille "diskret" dessert :)
Chokolademousse
200 g god mørk chokolade1 dl friskpresset appelsinsaft
2 past. æggeblommer
1/2 L fløde
Smelt chokoladen over vandbad. Tag skålen op og pisk først appelsinsaft og derefter æggeblommerne i chokoladen.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen.
Hæld moussen i portonsglas og stil dem koldt i 3-4 timer.
Panna cotta
2 dl fløde
50 g sukker
1 vaniljestang
2 bladhusblas
250 g græsk yoghurt
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hæld fløde, sukker, vaniljekorn og –stang i en gryde, og bring det i kog.
Udblød husblassen i koldt vand, og vrid vandet af den.
Tag gryden af varmen, og fjern den tomme vaniljestang.
Tilsæt den udblødte husblas og pisk. Tilsæt herefter den græske yoghurt og pisk igen.
Hæld massen i portionsglas, og stil dem på køl 3-4 timer eller natten over.
Jordbær-puré:
3 jordbær
1 spsk vand
1-2 tsk sukker
Mos jordbærene. Hæld jordbær-puré, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Blend massen. Lad det køle lidt af, og fordel et tyndt lag over hver panna cotta.
Sæt glassene på køl igen.
2 dl fløde
50 g sukker
1 vaniljestang
2 bladhusblas
250 g græsk yoghurt
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hæld fløde, sukker, vaniljekorn og –stang i en gryde, og bring det i kog.
Udblød husblassen i koldt vand, og vrid vandet af den.
Tag gryden af varmen, og fjern den tomme vaniljestang.
Tilsæt den udblødte husblas og pisk. Tilsæt herefter den græske yoghurt og pisk igen.
Hæld massen i portionsglas, og stil dem på køl 3-4 timer eller natten over.
Jordbær-puré:
3 jordbær
1 spsk vand
1-2 tsk sukker
Mos jordbærene. Hæld jordbær-puré, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Blend massen. Lad det køle lidt af, og fordel et tyndt lag over hver panna cotta.
Sæt glassene på køl igen.
Citronmousse
1 1/2 blad husblas
1/2 dl citronsaft
75 g sukker
4 past. æggeblommer
kornene af 1 vanillestang
250 ml piskefløde
Blød husblassen op i koldt vand i 4-5 min. Varm citronsaft i en gryde sammen med sukker.
Knug husblassen for vand, rør den ud i citronsaften og tag straks gryden af varmen.
Tilsæt æggeblommerne og piske det hele til lyst skum med et piskeris.
Tilsæt vanillekornene og lad massen køle af.
Pisk fløden til blødt skum, vend det hele forsigtigt sammen og fordel i portionsglas.
Lad moussen stå på køl i min 3-4 timer.
1 1/2 blad husblas
1/2 dl citronsaft
75 g sukker
4 past. æggeblommer
kornene af 1 vanillestang
250 ml piskefløde
Blød husblassen op i koldt vand i 4-5 min. Varm citronsaft i en gryde sammen med sukker.
Knug husblassen for vand, rør den ud i citronsaften og tag straks gryden af varmen.
Tilsæt æggeblommerne og piske det hele til lyst skum med et piskeris.
Tilsæt vanillekornene og lad massen køle af.
Pisk fløden til blødt skum, vend det hele forsigtigt sammen og fordel i portionsglas.
Lad moussen stå på køl i min 3-4 timer.
Ej ej ej Marianne...hvor ser det godt ud!! Og hvilken herlig kombi!! Hvor lang tid bruger du på sådan en dessert?
SvarSletOg hvor mange personer er der til i opskriften?:)
SletTak tak :) Det tager ikke så lang tid at lave desserterne - men man skal starte i god tid (evt. dagen før) pga. "køletiden".
SvarSletDer er til 4-6 personer i opskrifterne..... alt efter hvor sultne mennesker og hvor store glas du bruger ;)
Marianne