Heldigvis skulle vi have temadag på arbejdet i går og jeg fik lov til at tage kager med.
Jeg bagte en portion muffins med æble og kanel. Jeg har stadig en del æbler, der skal bruges - og så har jeg købt de mest fantastisk papirsforme, som skulle testes.
Æble/kanel muffins
12 stk
3 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
125 g blødt smør
1 3/4 dl rørsukker
2 æg
1 1/4 dl mælk
2 tsk vanillesukker
2 æble, skrællede og skåret i tynde både
Pisk smør, sukker og vanille hvidt og luftigt og tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med mælken.
Kanelfyld:
1 1/4 dl hvedemel
3/4 dl rørsukker
60 g smeltet smør
2 spsk. kanel
Alle ingredienserne røres sammen.
Fyld papirsmuffinsforme halvt op med dej og strå kanelfyldet over dejen. Fordel det sidste af dejen i formene. Tryk æblebådene halvt ned i dejen. Drys med rigeligt kanelsukker og bag i 20-25 minutter ved 175 grader C.
Afkøl - og spis
Lyder som en fantastisk "hygge" muffin. Glæder mig til at prøve den, dog med den ene tilføjelse, at jeg også vil tilsætte 1/4 tsk. muskatnød. Happy baking :-)
SvarSletGod idé, det lyder lækkert. Blev de gode???
SvarSletMarianne