Opskriften er fra Morten Heibergs "Fristelser".
Svedige kanelsnegle
(12 stk.)
Dej:
80 g smør
250 g hvedemel
1 dl mælk
20 g gær
Kornene fra 1/2 stg vanille
1 æg
25 g rørsukker
lidt groft salt
Fyld:
150 g smør
90 g marcipan
110 g rørsukker
1 1/2 spsk kanel
Æg til pensling
Skær smørret i mindre stykker og bland det med melet i en skål.
Lun mælken og rør den med gæren. Pisk vanillen i en skål sammen med ægget, sukkeret og saltet. Bland mælk og mel i. Ælt dejen smidig og glat og stil den til hævning til den har dobbelt størrelse.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 40 cm. Fordel fyldet på dejen og rul den sammen på den lange led. Skær den i tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag dem på nederste rille i en 220 grader C varm ovn i ca. 10-15 minutter.
Afkøl og pynt med glasur.
Årghhhhh, du glemte da at sende en invitation til mig - eeeelsker kanelsnegle...og så endda med marcipan...uhmmmm!!!;)
SvarSletDu ved da, at min dør alting er åben for dig!! Sneglene ligger i fryseren og venter på en tøseaften :)
SvarSletMarianne
øv så skull jeg lige til at lave disse lækre kanelsnegle.. Men desværre har du ikke fået skrevet hvor meget gær som skla i.
SvarSletUps, undskyld - det bliver rettet med det samme!
SvarSletHåber at du kan nå at bage dem i dag.
Marianne
de tar en krig at lave....hæveperioden er simpelthen laaaaaang
SvarSletAlt er relativt, men de er bestemt værd at vente på
SvarSlet