søndag den 5. august 2012

Krydret banankage med kaffeglasur

Jeg fik lokket yngste med i køkkenet forleden dag, og da vi havde et par overmodne bananer var valget ikke svært - vi skulle selvfølgelig bage en banankage. Eneste krav fra yngste var, at der skulle chokoladestykker i (mors dreng :)).




Vi fandt en opskrift hos Sarahs kager. Vi fulgte opskriften tilføjede blot chokolade, usaltede pistacienødder og kaffeglasur.
 
Krydret banankage
270 g brun farin
2 æg
2 store mosede modne bananer
280 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
140 g smeltet smør

Rør sukker og æg med en elmikser og vend bananerne i blandingen.



Tilsæt mel, bagepulver, natron, kanel og ingefær i blandingen og rør med elmikseren til alle ingredienserne er sammenblandet.


Tilsæt hakkede nødder og chokolade.




Til slut røres det smeltede smør i dejen.

Dejen hældes i formen en aflang form (ca. 13 x 23 cm) beklædt med bagepapir og bages i en forvarmede ovn ved 170 grader C ca. 1 time til kagen er fast.




Når kagen er afkølet pyntes den med kaffeglasur og hakkede pistacienødder.


Kaffeglasur

50 g smør
250 g flormelis 
2 tsk vanillesukker
1 spsk kakao
4 spsk kold kaffe

Smørret smeltes i en lille gryde og flormelis, vanillesukker og kakao røres i. Varmes op til alle klumper er smeltet. Tilsæt kaffe lidt ad gangen til glasuren har en passende konsistent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar