Jeg fik lokket yngste med i køkkenet forleden dag, og da vi havde et par overmodne bananer var valget ikke svært - vi skulle selvfølgelig bage en banankage. Eneste krav fra yngste var, at der skulle chokoladestykker i (mors dreng :)).
Vi fandt en opskrift hos Sarahs kager. Vi fulgte opskriften tilføjede blot chokolade, usaltede pistacienødder og kaffeglasur.
Krydret banankage
270 g brun farin
2 æg
2 store mosede modne bananer
280 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
140 g smeltet smør
Rør sukker og æg med en elmikser og vend bananerne i blandingen.
Tilsæt mel, bagepulver, natron, kanel og ingefær i blandingen og rør med
elmikseren til alle ingredienserne er sammenblandet.
Tilsæt hakkede nødder og chokolade.
Til slut røres det
smeltede smør i dejen.
Dejen hældes i formen en aflang form (ca. 13 x 23 cm) beklædt med bagepapir og bages i en forvarmede ovn ved 170 grader C ca. 1 time til kagen er fast.
Når kagen er afkølet pyntes den med kaffeglasur og hakkede pistacienødder.
Kaffeglasur
50 g smør
250 g flormelis
2 tsk vanillesukker
1 spsk kakao
4 spsk kold kaffe
Smørret smeltes i en lille gryde og flormelis, vanillesukker og kakao røres i. Varmes op til alle klumper er smeltet. Tilsæt kaffe lidt ad gangen til glasuren har en passende konsistent.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar