Jeg har været så heldig at få en masse lækre jordbær og rabarber fra en sød veninde, som har en stor, bugnende køkkenhave laaaaaangt ude på landet.
Herlighederne blev tryllet om til en mindst lige så herlig marmelade - det er som at spise sommer på glas :)
Sommer marmelade
STOR portion
1000 g jordbær
750 g rabarber
1000 g lyst rørsukker
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Revet citronskal fra 2 ubehandlede citroner
1 stang vanille
evt. rød Melatin
Kom jordbær, rabarber, sukker, hyldeblomstsaft og citronskal i en gryde. Skær
vaniljestangen over på tværs midtpå, og slids op hver del. Kom vanillen
i gryden. Lad gryden stå over lav varme, og rør indtil sukkeret er
opløst. Skru nu op for varmen til middelvarme og lad syltetøjet simre i
10 minutter, til det har fået en tykkere konsistens - brug evt. rød Melatin til at opnå en tykkere konsistens.
Pisk let i
syltetøjet. Hæld det nu på rene, skoldede, Atamon skyllede glas og kom straks låg på.
Lad det afkøle og stil det i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar