En nem og velsmagende sommerdessert. Den oprindelige opskrift er vist fra Meyers. Jeg plejer at lave den lidt på slump.
Jordbær i jordbær
En pakke jordbær (eller hvor mange man nu kan spise)
Lidt flormelis
Citronsaft
Halvdelen af jordbærrene tages fra og skæres i kvarte, lægges i en skål. Resten blendes med flormelis og citronsaft. Denne jordbærpuré hældes over de kvarte jordbær og serveres straks.
Tung-blød vanillecreme
4 dl tykmælk
3 dl piskefløde
1/2 stang vanille
75 g flormelis
Tykmælken sættes til afdrypning i køleskabet natten over - eller hvor lang tid du lige har (jeg lod den stå i to timer i går og det fungerede fint).
Fløden piskes til skum - og blandes med den afdryppede tykmælk, vanillekorn og flormelis.
Serveres sammen med jordbærrene - aller helst på terrassen i høj solskin :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar