torsdag den 28. juni 2012

Jordbær i jordbær med tung-blød vanillecreme

En nem og velsmagende sommerdessert. Den oprindelige opskrift er vist fra Meyers. Jeg plejer at lave den lidt på slump.



Jordbær i jordbær

En pakke jordbær (eller hvor mange man nu kan spise)
Lidt flormelis
Citronsaft

Halvdelen af jordbærrene tages fra og skæres i kvarte, lægges i en skål. Resten blendes med flormelis og citronsaft. Denne jordbærpuré hældes over de kvarte jordbær og serveres straks.

Tung-blød vanillecreme

4 dl tykmælk
3 dl piskefløde
1/2 stang vanille
75 g flormelis

Tykmælken sættes til afdrypning i køleskabet natten over - eller hvor lang tid du lige har (jeg lod den stå i to timer i går og det fungerede fint).

Fløden piskes til skum - og blandes med den afdryppede tykmælk, vanillekorn og flormelis.

Serveres sammen med jordbærrene - aller helst på terrassen i høj solskin :)










Ingen kommentarer:

Send en kommentar