Jeg bagte dem i weekenden og syntes, at de er ok - meeen ikke helt fantastiske. Jeg ville ønske, at den røde farve var lidt mere "hidsig". Så jeg må lede videre efter opskriftEN.
Kender du en god én??
Red velvet cupcakes
12-15 stk.
60 g blødt smør
150 g sukker
1 æg
10 g kakao
20 ml rød frugtfarve
½ tsk vaniljeekstrakt
1 1/4 dl kærnemælk
150 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk natron
1½ tsk hvidvinseddike
Pisk smør og sukker let og luftigt ved middel hastighed. Brug en røremaskine eller håndmikser. Skru op til høj hastighed, tilsæt langsomt ægget, og pisk til alt er godt blandet.
Rør kakao, frugtfarve og vaniljeekstrakt til en tyk, mørk pasta i en anden skål. Kom det i smørblandingen, og bland det grundigt, til det er jævnt blandet og farvet. Skru ned til lav hastighed, og hæld langsomt halvdelen af kærnemælken i. Bland det godt, tilsæt halvdelen af melet, og rør til at det er godt blandet. Gentag til alt mel og mælk er tilsat.
12-15 stk.
60 g blødt smør
150 g sukker
1 æg
10 g kakao
20 ml rød frugtfarve
½ tsk vaniljeekstrakt
1 1/4 dl kærnemælk
150 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk natron
1½ tsk hvidvinseddike
Pisk smør og sukker let og luftigt ved middel hastighed. Brug en røremaskine eller håndmikser. Skru op til høj hastighed, tilsæt langsomt ægget, og pisk til alt er godt blandet.
Rør kakao, frugtfarve og vaniljeekstrakt til en tyk, mørk pasta i en anden skål. Kom det i smørblandingen, og bland det grundigt, til det er jævnt blandet og farvet. Skru ned til lav hastighed, og hæld langsomt halvdelen af kærnemælken i. Bland det godt, tilsæt halvdelen af melet, og rør til at det er godt blandet. Gentag til alt mel og mælk er tilsat.
Skru op til høj hastighed, og pisk til at dejen er
jævn og glat. Skru ned til lav hastighed, og tilsæt salt, natron og
hvidvinseddike. Pisk til det er godt blandet, og skru atter op og pisk et
par minutter mere.
Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem ved 170 grader i ca. 20-25 minutter.
Lad dem køle helt af, inden de pyntes med cream cheese frosting.
Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem ved 170 grader i ca. 20-25 minutter.
Lad dem køle helt af, inden de pyntes med cream cheese frosting.
Cream cheese frosting
300 g flormelis, sigtet
50 g blødt smør
125 g flødeost (skal være helt koldt)
Pisk flormelis og smør sammen for middellav hastighed til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Tilsæt al flødeosten på en gang, og pisk igen til alt er blandet.
Skru op til middelhøj hastighed.
Fortsæt med at piske til frostingen er let og luftig. Det tager cirka 5 minutter.
Hej,
SvarSlethvis du gerne vil give dine kager den der rigtige røde farve kan du bruge pasta farve :) Det gør jeg, og det fungere rigtig godt. Det kan købes i Kop&Kande for omkring 35 kr.
Mvh Charlotte
Tak for svar, Charlotte. Jeg plejer også at bruge pastafarver til at farve frosting mm.
SvarSletHa' en dejlig dag - og tak fordi du kiggede med :)
Marianne
Kan man bruge noget andet i stedet for hvidvins eddike?
SvarSletHej Katrine
SvarSletDu kan bruge en anden lys eddike. Tak fordi du kiggede forbi :)
Marianne
Hejsa :)
SvarSletHar du et forslag til en anden slags frosting? Jeg skal nemlig lave en del snart, og vi er en del som ikke er så vilde med ost :)
Hilsen Anne
Beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(
SletNu er kagerne vel bagt og spist for længst!? Valgte I en anden frosting?
Marianne