Dorthes kringle
2 stænger
Dej:
50 g gær
2 spsk mælk
200 g smør
2 æg
4 spsk sukker
300 g mel
Gæren udrøres i mælken. Resten af ingredienserne røres i, og dejen æltes.
Stilles til hævning, mens fyldet blandes.
Fyld:
75 g blødt smør
100 g flormelis
+ evt.
marcipan
kanel
kardemomme
chokolade
nødder
creme
hindbær
Dejen deles i to stykker og hvert stykke rulles i en firkant på cirka 15 x 35 cm. Fyldet fordeles på dejen, og dejen foldes ind over fyldet.
Denne gang blandende jeg smør og flormelis, og smurte det ud på dejen, rev marcipan over og dryssede med kanel og kardemomme.
Kringlerne skal efterhæve 15-20 minutter. Pensles med æg og drysses med perlesukker og nøddeflager.
Bages ved 200 grader C i 15-20 minutter og afkøles på en rist.
Smørblandningen fordeles på dejen |
Dejen foldes over fyldet |
Opskriften kan selvfølgelig også bruges til at lave en rigtig kringle, i stedet for stængerne.
Yum, gærdejskager er noget af det bedste - især med remonce i, eller kanelsnegle (:
SvarSlet- Anne
Beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(
SletMen tak for din kommentar. Har du set kanelsneglene, som bages i en bradepande, så fyldet bliver inden i?? Mums siger jeg bare!
Marianne