søndag den 21. juli 2013

Dorthes kringle

Denne opskrift har jeg fra en tidligere kollega og den er god - både til fødselsdage og til hverdage ;-) Dog er den ikke for de fedtforskrækkede!

Dorthes kringle
2 stænger

Dej:
50 g gær
2 spsk mælk
200 g smør
2 æg
4 spsk sukker
300 g mel

Gæren udrøres i mælken. Resten af ingredienserne røres i, og dejen æltes.
Stilles til hævning, mens fyldet blandes.

Fyld:
75 g blødt smør
100 g flormelis

+ evt.
marcipan
kanel
kardemomme
chokolade
nødder
creme
hindbær

Dejen deles i to stykker og hvert stykke rulles i en firkant på cirka 15 x 35 cm. Fyldet fordeles på dejen, og dejen foldes ind over fyldet.
Denne gang blandende jeg smør og flormelis, og smurte det ud på dejen, rev marcipan over og dryssede med kanel og kardemomme.

Kringlerne skal efterhæve 15-20 minutter. Pensles med æg og drysses med perlesukker og nøddeflager.

Bages ved 200 grader C i 15-20 minutter og afkøles på en rist.


Smørblandningen fordeles på dejen

Dejen foldes over fyldet






Opskriften kan selvfølgelig også bruges til at lave en rigtig kringle, i stedet for stængerne.

2 kommentarer:

  1. Yum, gærdejskager er noget af det bedste - især med remonce i, eller kanelsnegle (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(

      Men tak for din kommentar. Har du set kanelsneglene, som bages i en bradepande, så fyldet bliver inden i?? Mums siger jeg bare!

      Marianne

      Slet