I går bagte jeg disse lækre citron cupcakes, som smager skønt i solen.
Citron cupcakes
12 stk.
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
100 g smeltet smør
2 dl sukker
2 æg
1 dl tykmælk
Saft og reven skal af 1 citron
Cirka 1 dl Lemon curd
Pisk det smeltede smør luftigt sammen med sukkeret. Pisk æggene i et af gangen og derefter yoghurt og citronsaft. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og sigt det ned i æggeblandingen. Rør begge blandinger sammen og tilsæt den revne citronskal.
Fyld muffinsformene med en spiseskefuld dej og kom derefter 1 tsk lemon curd i hver muffin. Fyld formen helt op med det sidste dej.
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader C i cirka 12-14 minutter til de er letgyldne.
Lad dem køle af på en rist, og spis dem som de er - eller pynt med italiensk marenges.
Italiensk marenges
330 g sukker
1 dl vand vand
150 g past. æggehvide
Hæld 300 sukker og vandet i en gryde, og lad det koge på komfuret til det når en temperatur på 115 grader (det tager cirka 5 minutter). Det skal ikke røres i, men bare stå og småkoge på komfuret.
Imens piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30 g)
Når sukkervandet er færdigkogt, hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre.
Pisk indtil sukkermassen er helt kold og skummet danner faste toppe (det tager cirka 15 minutter).
Skummet er nu klar til at blive sprøjtet ud.
Den italiensk marenges kan brændes let med en gasbrænder - hvilket smager skønt, og ser godt ud :-)
Citron cupcakes med brændt marenges |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar