Bundene kan laves på forhånd og fryses ned. Jordbærskummet kan laves - og lagkagerne samles, dagen inden de skal serveres. Men pyntning bør vente til selve serveringsdagen.
Mini jordbærlagkager
15 stk
Lyse lagkagebunde:
300 g blødt smør
300 g sukker
6 æg
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Smør og sukker røres let og luftigt. Æggene tilsættes et ad gangen.
Mel og bagepulver blandes og vendes i æggemassen.
Dejen fordeles i to store bradepander (ca. 40 x 40 cm) foret med bagepapir. Bages ved 220 grader C i 15-20 minutter - til de er let gyldne.
Jeg bagte en plade af gangen, men min ovn fungerer heller ikke helt optimalt på varmluft.
Jordbærskum:
500 g frosne jordbær
3 spsk sukker
5 blade husblas
1/2 L piskefløde
Husblas udblødes i koldt vand. Jordbær og sukker gives et let opkog og moses med en gaffel (eller blendes hvis man ikke vil have jordbærstykker i skummet). Gryden tages af varmen og husblassen smeltes i jordbærmassen.
Massen køles let af.
Flødeskummet piskes og den afkølede jordbærmasse blandes i.
Mini lagkager:
Bundene stikkes ud i den størrelse, man ønsker. Jeg fik 30 bunde ud af de to plader.
Bundene lægges sammen to og to med jordbærskummet i mellem.
Vi pyntede kagerne med en smule jordbærskum, et jordbær og chokoladegitter.
Bundene stikkes ud |
Jordbærskum |
Klar til servering |
Du har da glemt citron-moussen i midten...;) KH Pyntedamen
SvarSletShhhhhh, det var en forretningshemmelighed ;-)
SletKagedåsen
Kan man godt bruge friske jordbær istedet for frosne??
SvarSletog kan man evt tage flødeskum ude i siden/katen??
KH Kage elskeren
Kære Lærke
SletJeg beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(
Du kan sagtens bruge friske jordbær - og pynte med flødeskum på kanterne. Det tror jeg da, vil se flot ud.
God fornøjelse
Marianne