De er ikke så hvinende søde, som andre kys - og så har de en lækker smag af lakrids.
Lakrids kys
Cirka 50 stk
3 æggehvider
1/2 tsk eddike
200 g sukker
1 1/2 tsk lakridspulver
1 1/2 tsk lakridssirup (jeg brugte Bülows salte lakridssirup)
Pisk æggehvider og eddike næste stive. Bland sukker og lakridspulver. Tilsæt sukker/lakridsblandingen til æggehviderne lidt ad gangen, mens du stadig pisker.
Pisk til alt sukkeret er blandet i, og massen er fast og blank.
Vend lakridssiruppen i massen tilsidst.
Kyssene sprøjtes på en bageplade, og de tørres i ovnen ved 100 grader i 1 1/2 time.
Piske piske piske |
Siruppen blandes i |
Kyssene er klar til at komme i ovnen |
HAPS!! |
Dem vil jeg prøve! Elsker marengs og kombinationen med lakrids lyder virkelig godt!
SvarSletMvh Ulrika - den glade kagekone
Lovemusicandcakes.wordpress.com
GØR DET GØR DET GØR DET :-) De er virkelig gode..... og stærkt vanedannede!!
SletDe er virkelig gode! :-) Men hvad gør jeg forkert, mine blev lidt chewy indvendig? Og jeg fulgte opskriften helt nøjagtig. På forhånd tak!
SvarSletBeklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(
SletDu gør ingenting forkert - de skal helst være sprøde udenpå og seje inden i. Kan du ikke lide det, kan du tørre dem lidt længere i ovnen.
God fornøjelse
Marianne
Har længe ledt efter en opskrift til marengs, der knaste som min farmors marengs. Og her var den - opskriften! Bagte ca 30 i går, og nu er de alle væk. Ups! Tror jeg vil prøve med hindbærpulver (tror Konnerup har)!
SvarSletPS: Jeg brugte udelukkende lakridspulver (fra Urtekram) 3 tsk. Det kan man sagtens, hvis man ikke lige har sirup også.
Dejligt at høre :-) Og god idé med hindbærpulver - det skal prøves!!
SletTak fordi du kiggede forbi
Marianne
Hej Marianne,
SvarSletAlle 50 kan vel ikke være på en bradepande? Må man komme to i ovnen på samme tid?
Vh, Natasha
Hej Natasha
SletDu kan sagtens have dem på en plade, de hæver jo ikke. Du må endelig ikke bage dem på varmluft - så bliver de mærkelige ;-)
God fornøjelse
Marianne