Min søster fandt opskriften i et blad i lægens venteværelse, tog et billede med sin telefon og skyndte sig hjem for at afprøve dem - og sende opskriften videre. Hele familien er vilde med dem, de er nemme at lave og smager helt fantastisk.
Lakridssmåkager
Cirka 30 stk.
75 g sød lakrids
125 g blødt smør
200 g hvedemel
160 g rørsukker
1 æg
1/2 tsk bagepulver
2 spsk lakridspulver (jeg brugte "raw liquorice powder" fra Johan Bülow)
50 g tørrede blåbær
Hak lakridsen groft. Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt igennem.
Læg dejen på et stykke bagepair og tril den til en lang pølse. Læg dejpølsen i fryseren i 30 minutter, til den er hård.
Skær rullen ud i 1 cm tykke skiver og fordel småkagerne på en plade med bagepapir.
Bag kagerne ved 200 grader C i cirka 8 minutter.
Lad dem køle helt af på en rist - og nyd
Jubiiiiiiiiieeee nu fik jeg endelig opskriften...;)) Smagsprøve i aften..??
SvarSletMåske... hvis du spørger pænt ;)
SvarSletskal man bruge BÅDE lakrids stykker OG lakrids pulver, kan man nøjes med pulveret?
SvarSletJeg vil synes, at det er ærgeligt at undlade lakridsstykkerne. De giver sådan en lækker sejhed - og selvfølgelig lakridssmag :)
SvarSletMarianne
Ændrede lidt, da trangen ikk ville gå væk selvom ingredienserne manglede.. Blåbær blev til gojibær, lakridsen blev af den tarvelige snøre-slags og lidt marcipan røg også i, men mummenumved er gode, nu må vi se om de når at blive kolde inden de er væk.. Må prøve den rene Marianne-style snart, blot for sammenligningens skyld.. Ingen anden grund... Hmm..
SvarSletKære Margit
SletBeklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(
Måske vi skulle mødes til "blindsmagning" ;-)?? Uhmmmmm
Kan man godt bruge saltlakrids i stedet for sød?
SvarSletDet tror jeg da godt, du kan. Men det giver selvfølgelig en anden smag.
SletGod fornøjelse - og vend egentlig tilbage med resultatet.
Marianne
Nu har jeg bagt disse småkager flere gange og folk er fuldstændig VILDE med dem! Og mange er desperate efter at få opskriften.
SvarSletSå 1000 tak til kagekonen herfra.
Dejligt at høre :-) Tak for kommentaren
SletMarianne