søndag den 29. juli 2012

Flødeboller

Min søster har igen været på "arbejdsweekend" i KageKonensKøkken :) Vi nåede at lave en masse lækkerier blandt andet hjemmelavede flødeboller, som slår de købte med flere længder.



Flødeboller (16 stk.)

Bund:
250 g marcipan

Skum:
150 g sukker
1/2 dl vand
1 tsk vanillesukker
75 g past. æggehvider

Overtræk:
Chokolade
Pynt

Marcipanen skæres i skiver (ca. 3-4 mm i tykkelsen) og bages ved 180 grader C i ca. 5-8 minutter til de er let gyldne i kanten.

Mens bundene er i ovnen koges sukker, vanillesukker og vand sammen i en gryde til massen har en temperatur på 121 grader. Det tager ca. 5 minutter. Undgå at røre for meget i blandingen, mens sukkeret smelter.

Æggehviderne piskes let til de er skummende og den varme sukkermasses hældes langsomt i. Massen skal nu piskes ved mellem hastighed i 15 minutter til skummet er fast og danner små toppe.

Skummet sprøjtes på bundene og tørres i ovnen ved 180 grader C. i ca. 3-5 minutter til de er faste - de må ikke bliver gyldne!

Smelt chokoladen over vandbad og overhæld flødebollerne med chokoladen. Pynt efter lyst, og sæt dem i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Skummet sprøjtes på bundene

De færdig bagte flødeboller
Flødebollerne overhældes med lækker mørk chokolade

Færdige og klar til at blive spist
Tak for hjælpen, søs ;)

















6 kommentarer:

  1. Mmm... de flødeboller ser bare sindsygt lækre ud :-)

    SvarSlet
  2. Tak for kommentar. Og i alt beskedenhed - det er de også :)

    Marianne

    SvarSlet
  3. ja de er kanon LÆKRE og nemme at lave, dog skal man ha god tålmodighed! ;D tak for opskriften.. (mine kollegaer har også rost dem meget) :D //Sabrina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar. Uhmmm, nu har jeg helt fået lyst til flødeboller :)

      Marianne

      Slet
  4. Hejsa
    Fantastisk blog du har :) hvis nu man ville lave flødebollerne med hindbærskum el lign, hvordan ville du så gøre det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tine
      Tak for de søde ord :-)

      Jeg har en enkelt gang lavet flødeboller med hindbærskum. Jeg havde kogt nogle hindbær sammen med lidt sukker og brugte et par skefulde af lagen i skummet, sammen med en dråbe pink pastafarve.
      Jeg ved, at man kan købe essenser, så det er også en mulighed.

      God fornøjelse

      Marianne

      Slet