Flødeboller (16 stk.)
Bund:
250 g marcipan
Skum:
150 g sukker
1/2 dl vand
1 tsk vanillesukker
75 g past. æggehvider
Overtræk:
Chokolade
Pynt
Marcipanen skæres i skiver (ca. 3-4 mm i tykkelsen) og bages ved 180 grader C i ca. 5-8 minutter til de er let gyldne i kanten.
Mens bundene er i ovnen koges sukker, vanillesukker og vand sammen i en gryde til massen har en temperatur på 121 grader. Det tager ca. 5 minutter. Undgå at røre for meget i blandingen, mens sukkeret smelter.
Æggehviderne piskes let til de er skummende og den varme sukkermasses hældes langsomt i. Massen skal nu piskes ved mellem hastighed i 15 minutter til skummet er fast og danner små toppe.
Skummet sprøjtes på bundene og tørres i ovnen ved 180 grader C. i ca. 3-5 minutter til de er faste - de må ikke bliver gyldne!
Smelt chokoladen over vandbad og overhæld flødebollerne med chokoladen. Pynt efter lyst, og sæt dem i køleskabet til chokoladen er stivnet.
Skummet sprøjtes på bundene |
De færdig bagte flødeboller |
Flødebollerne overhældes med lækker mørk chokolade |
Færdige og klar til at blive spist |
Tak for hjælpen, søs ;) |
Mmm... de flødeboller ser bare sindsygt lækre ud :-)
SvarSletTak for kommentar. Og i alt beskedenhed - det er de også :)
SvarSletMarianne
ja de er kanon LÆKRE og nemme at lave, dog skal man ha god tålmodighed! ;D tak for opskriften.. (mine kollegaer har også rost dem meget) :D //Sabrina
SvarSletTak for din kommentar. Uhmmm, nu har jeg helt fået lyst til flødeboller :)
SletMarianne
Hejsa
SvarSletFantastisk blog du har :) hvis nu man ville lave flødebollerne med hindbærskum el lign, hvordan ville du så gøre det?
Hej Tine
SletTak for de søde ord :-)
Jeg har en enkelt gang lavet flødeboller med hindbærskum. Jeg havde kogt nogle hindbær sammen med lidt sukker og brugte et par skefulde af lagen i skummet, sammen med en dråbe pink pastafarve.
Jeg ved, at man kan købe essenser, så det er også en mulighed.
God fornøjelse
Marianne