lørdag den 21. juli 2012

Cupcakes med banan, chokolade og pistacie

Her er min absolute favorit-banan-cupcake opskrift. Håber at du også kan lide den!




Cupcakes med banan, chokolade og pistacie 
(12-15 stk.)
250 g mel
1 spsk bagepulver
120 g blødt smør
200 g brun farin
2 æg
1 1/2 tsk. vanille
2-3 modne bananer
100 g grofthakket chokolade
100 g hakkede usaltede pistaciekerner
Bland mel og bagepulver i en skål. 
Rør smør, farin og vanille godt sammen i en anden skål – blandingen skal være jævn og cremet. Rør ét æg i blandingen ad gangen og tilføj de mosede bananer.
Bland bananblandingen sammen med melblandingen og rør til alle ingredienserne lige netop er blandet.
Tilsæt til sidst pistaciekerner og chokolade.

Fyld dejen i papirmuffinsforme og bag dem i ca. 20 – 25 minutter ved 190 grader C.


Jeg pynter ofte mine med denne chokolade creme:

Chokolade creme
100 g siet flormelis
30 g blødt smør
20 g siet kakao
100 g koldt flødeost
Flormelis, kakao og smør piskes sammen. Flødeosten tilsættes på en gang, og der piskes indtil cremen er lækker og luftig (ca. 5 minutter).

4 kommentarer:

  1. Årh du laver flotte kager! Denne her lyder gigalækker, den vil jeg gerne prøve at lave! Hilsen Luna, 5 år

    SvarSlet
  2. Tak for de søde ord, Luna. Du kan rolig kaste dig over disse - de er smadder gode, og nemme at lave.

    KH. Marianne

    SvarSlet
  3. Hvor ser de lækre ud. Dem må jeg helt klart bage i løbet af denne uge med de bananer vi har herhjemme. Mums!

    SvarSlet
  4. Tak for kommentaren, Fatemeh. I alt beskedenhed, så er de altså også mega gode :)

    God fornøjelse med bagningen

    Marianne

    SvarSlet