Det er ganske almindelige lyse hvedeboller, uden alt for meget sundhed i, så derfor får de en plads her på kagebloggen ;-)
De smager skønt med iskoldt smør og varm kakao til.
Tante Ingas fødselsdagsboller
16 stk.
50 g gær
2 dl mælk
100 g smeltet smør
50 g sukker
1 æg
100 g kvark
1 tsk salt
(evt. 1 tsk kardemomme)
Hvedemel (cirka 500 g)
Æg til pensling
Smør og mælk blandes sammen, og gæren opløses heri. Tilsæt sukker, æg, kvark og salt og rør rundt. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, indtil dejen er fast og elastisk. Ælt godt.
Lad dejen hæve i 20 minutter.
Rul dejen ud til to pølser og lad dem hæve i 3 minutter. Del nu hver pølse i 8 stykker, som trilles til boller.
Efterhæve 20 minutter. Pensles med æg og bages ved 200 grader C i cirka 15 minutter.
God fornøjelse
Røre røre |
Ælte ælte |
Vente vente |
Nybagte, velduftende og luftige |
Af en eller anden grund synes jeg også at det er ok med hvide (usunde) boller til fødselsdage. Det skal være lidt sjovere sådan nogle dage - så kan man være sund de andre dage :-)
SvarSletSådan har jeg det nemlig også :-)
SletTak fordi du kiggede forbi
Marianne