Jeg har netop bagt disse små æblekager, som blev rigtig gode. Men hvordan kan de næste blive andet med mandler, kanel, æbler og marcipan?
Mini æblekager
12 stk
2 æg
125 g rørsukker
1 tsk vanillesukker
50 g revet marcipan
Revet skal fra en 1/2 citron
100 g smeltet smør
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kardemomme
1 knivspidt salt
10 "riv" muskatnød
3-4 æbler, skrællet og i tern
Mandelsplitter
Kanelsukker
Pisk æg, vanille og sukker til det er cremet og luftigt. Rør det smeltede smør, marcipanen og citronskallen i æggemassen. Bland melet med krydderierne og sigt det ned i dejen. Vend forsigtig sammen med en dejskraber.
Fordel dejen i formene (jeg brugte silikone muffinsforme). Fordel æblestykkerne oven på kagerne, strø mandelsplitter og kanelsukker over.
Bages ved 170 grader C i cirka 20-25 minutter.
De ser ikke dårlige ud - og helt enig hvordan kan de blive andet end gode når der er marcipan i :-)
SvarSletJeg bagte også små æbletærter i weekenden - for det er bare med at få fuld udnytte af de dejlige æbler nu der er sæson
Taktak :-) Dine ser også skønne ud. Måske det skal være næste "æbleprojekt"?
SletTak fordi du kiggede forbi
Marianne