Sneglene bages i en bradepande, hvilke gør at de allesammen får dejlige bløde sider OG fyldet flyder ikke ud. Det er da en win-win ;-) Desuden laves dejen med groft mel, så er de da lidt sunde... ik'?
Kanelsnegle
40-50 stk
Dejen:
100 g smør
1/2 L mælk
50 g gær
1 tsk kardemomme
1 dl sukker
1 knivspids salt
500 g groft mel (jeg brugte groft speltmel)
Cirka 400 g hvedemel
Smelt smørret og bland mælken i. Når blandingen er lunken, opløses gæren heri. Rør herefter kardemomme, sukker, salt og det grove mel i. Tilsæt til sidst hvedemelet lidt af gangen, mens du ælter. Dejen skal føles fast og smidig.
Sæt dejen til side, og bland ingredienserne til fyldet sammen.
Fyldet:
150 g blødt smør
1 1/2 dl sukker
4 spsk kanel
3 spsk vanillesukker
Alle ingredienserne røres sammen til en homogen masse.
Rul dejen ud til en stor aflang firkant og fordel fyldet herpå.
Skær sneglene ud og fordel dem på en bageplade. Lad dem hæve i en time og pensl herefter med æg.
Bages i cirka 15 minutter ved 200 grader C.
Kan spises som de er - eller pyntes med glasur, chokolade eller hvad lysten ellers er til.
Ingredienserne til fyldet blandes sammen |
Dejen rulles ud |
Fyldet er fordelt og dejen rulles sammen - og skæres til snegle |
Sneglene fordeles i bradepanden med lidt luft imellem |
De færdige og lækre snegle. Her pyntet med glasur og pistacie |
Det skal prøves! mums
SvarSletGør det - gør det!! Den er mega god :-)
SletHovsa - dem skal jeg da lave til næste skolekomsammen :-)
SvarSletHar du ikke lyst til at sætte sådan et lille print icon på din side?
SvarSletDet hedder "Print friendly"
Med de gode opskrifter er det jo nærmest en nødvendighed :D
Hej Nanna
SletJeg er også "kommet til" at lave dem flere gange - de er super gode :-)
Jeg vil rigtig gerne have en "print-knap" på bloggen, men jeg aner ikke hvordan man gør! Kan du guide mig?
Med venlig hilsen - og tak for rosen
Marianne
Næææææ, nu lykkedes det!!! :-) Google er min ven ;-)
Slet1000 Tak for hjælpen - og værsgo' at printe!
Marianne