Opskriften er meget simpel. En dåse kondenseret mælk kommes i en gryde og dækkes med vand. Når vandet koger, skrues ned - og dåsen skal nu stå og simre i 3 timer på komfuret. Efter de 3 timer tages dåsen op, stilles til afkøling i mindst en time - og VOILA! du har nu en lækker cremet karamel a la “Dulce de leche”.
Eneste vigtige "regel": hold øje med at dåsen hele tiden er dækket med vand, ellers eksploderer den!!
Hvad mon dåsen gemmer? |
Den gemte på den lækreste karamel, som nu er "tryllet" væk :) |
Glæder mig til at eksperimentere med karamellen sammen med en flok cupcakes....... eller pandekager..... eller is.... eller....... !?
NOTE: man kan med fordel koge flere dåser ad gangen!
Hvor længe kan det holde sig, hvis det laves på denne måde søde Marianne?:-)
SvarSletHmm..... Indrømmet - det er aldrig nået at blive ret gammelt herhjemme :-) Men et par uger i køleskabet vil jeg gætte på.
SletGod fornøjelse.
Marianne
Tak...tror nu heller ikke det vil skulle holde sig så længe herhjemme;-) Nu har jeg købt en dåse...så må det prøves
SletGlæder mig til at høre om du kan lide det :-)
Slet