På opfordring fra min søde kollega, Linda, får I her opskriften på disse meget lækre "chokoladebomber".
Cupcakes med chokolade
125 g grofthakket mørk chokolade
250 g mel
1 tsk natron
200 g sukker
50 g kakao
3 tsk vanillesukker
1 tsk natron
200 g sukker
50 g kakao
3 tsk vanillesukker
1 1/4 dl mælk
1 dl olie
2 1/2 dl tykmælk
1 æg
1 dl olie
2 1/2 dl tykmælk
1 æg
Hvid Toblerone (direkte fra køleskabet)
Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk de våde ingredienser sammen i en anden skål. Hæld det flydende i med det tørre og det hakkede chokolade, og fold det hele sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet.
Med to skeer sættes lidt dej i 12 papir muffinsforme, og en trekant hvid Toblerone sættes i hver. Fordel resten af dejen ovenpå.
Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk de våde ingredienser sammen i en anden skål. Hæld det flydende i med det tørre og det hakkede chokolade, og fold det hele sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet.
Med to skeer sættes lidt dej i 12 papir muffinsforme, og en trekant hvid Toblerone sættes i hver. Fordel resten af dejen ovenpå.
Bages i ca. 15 min. ved 200 grader C.
Chokolade creme
100 g siet flormelis
30 g blødt smør
20 g siet kakao
100 g koldt flødeost
30 g blødt smør
20 g siet kakao
100 g koldt flødeost
Flormelis, kakao og smør piskes sammen. Flødeosten tilsættes på en gang, og der piskes indtil cremen er lækker og luftig (ca. 5 minutter).
Afkøl kagerne helt og fordel chokoladecremen ovenpå - kan sprøjtes på, eller blot smøres på. Pynt efter smag og behag.ADVARSEL!! Er stærkt vanedannende ;)
De smager fantastisk! Jeg prøvede at lave dem igår. MUMS..!
SvarSletDet gør de nemli' :-)
SletDejligt at du kunne lidt dem
Hejsa, er de også gode hvis de laves dagen før de skal bruges?
SvarSletMvh Charlotte
Hej Charlotte
SletVelkommen til :-)
Du kan sagtens bage dem dagen før, det tager de ikke skade af. Hvis der er frostning på skal de blot opbevares i køleskabet. Du kan med fordel gemme pyntningen til lige inden de skal spises.
God fornøjelse
Marianne