mandag den 26. marts 2012

Små lækre pærekager

Inspireret af en opskrift fra Meyers kagebog kastede jeg mig forleden ud i at bage små pærekager.
Udseendes mæssig er de lidt halvkedelige at se på - men smagen!! Whauu, den er intet mindre end fantastisk!! Vanille, pære, citron og mandler er nogle af de lækre smagsgiver til kagerne.

I Meyers opskrift skal der små stykker af karamelliseret pære i dejen. Jeg brugte et glas hjemmesyltede pærer, som trængte til at blive brugt.


Små pærekager (mange!)
6 æg
300 g rørsukker
250 g mandler - fintblendet
300 g hvedemel
3 tsk bagepulver
Revet skal af en usprøjtet citron
180 g smeltet og afkølet smør

Æg og sukker piskes skummende og luftigt. Mandler, mel og bagepulver vendes i æggeblandingen med et piskeris. Pærerne og citronskallen vendes i, og tilsidst det smeltede smør.
Dejen fordeles i små tærteforme (mine er ca. 6 cm i diameter), som forinden er smurt med smør og drysset med sukker.
Formene sættes i køleskabet i ca. 30 minutter for, at dejen kan sætte sig.

Kagerne bages ved 170 grader C i ca. 10 minutter (alt efter hvor store formene er). Lad kagerne køle lidt af i formene, inden du vender dem ud.


Serveres lune med en klat creme fraiche til... MUMS!


I får også lige opskriften på de hjemmesyltede pærer - selvom det ikke er sæson endnu :)

Syltede pærer
4-5 pærer
1 vanillestang
5 dl vand
2 1/2 dl sukker
Saften fra 1 appelsin
2 spsk citronsaft

Pærerne skrælles og skæres i små tern. Vanillestangen flækkes, kornene tages ud og de blandes med lidt sukker.
Vand, appelsin- og citronsaft, sukker, vanillekorn- og stang kommes i en gryde sammen med frugterne.
Det hele koges i 3-5 min. Det dufter fuldstændig fantastisk undervejs!

Tag frugten op af gryden, og lod lagen reducere yderligere i en halv times tid.
Hældte pærerne på rent, Atamon-skyllet glas og hældte lagen over.

En portion pærer passer til en portion "pærekagedej".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar