fredag den 17. april 2015

Créme brûleé

Min yndlingsdessert er créme brûleé, og den allerbedste er den, min gode ven, Jonas laver - især fordi der altid er mere end én til mig :-)

Her kommer hans opskrift

Créme brûleé
til 12 ramekiner

5 dl sødmælk
5 dl piskefløde
korn fra 2 stænger vanilje
225 g sukker

Alle ingredienserne koges sammen i en gryde. Afkøles lidt.

3 hele æg
5 æggeblommer

Æg og blommer piskes sammen og piskes i flødeblandingen. Sies i ramekiner, som stilles i en bradepande.

Fyld kogende vand i bradepanden indtil det når samme ‘vandstand’ som cremen. Bages i ovnen ved 125 grader C i cirka 45 minutter.
Cremen skal stadig være blævrende, men ikke flydende.

Lad cremen køler af, filme den og sættes på køl i minimum et par timer.

Lige inden servering drysses cremen med rørsukker og brændes, så overfladen bliver sprød og knasende.


Mælk, fløde, vanille og sukker koges sammen

Cremen bages i ovnen

Her serveret som 'tricolore'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar