Her kommer hans opskrift
Créme brûleé
til 12 ramekiner
5 dl sødmælk
5 dl piskefløde
korn fra 2 stænger vanilje
225 g sukker
Alle ingredienserne koges sammen i en gryde. Afkøles lidt.
3 hele æg
5 æggeblommer
Æg og blommer piskes sammen og piskes i flødeblandingen. Sies i ramekiner, som stilles i en bradepande.
Fyld kogende vand i bradepanden indtil det når samme ‘vandstand’ som cremen. Bages i ovnen ved 125 grader C i cirka 45 minutter.
Cremen skal stadig være blævrende, men ikke flydende.
Lad cremen køler af, filme den og sættes på køl i minimum et par timer.
Lige inden servering drysses cremen med rørsukker og brændes, så overfladen bliver sprød og knasende.
![]() |
Mælk, fløde, vanille og sukker koges sammen |
![]() |
Cremen bages i ovnen |
![]() |
Her serveret som 'tricolore' |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar