lørdag den 21. september 2013

Cupcakes med æbler, kanel og karamel

Efteråret er så sandelig over os med regn, rusk og influenza. Jeg har ligget i sengen i næsten en uge og er ved at blive vanvittig af det.
I dag kunne jeg heldigvis holde til at være ud af sengen længe nok til, at ældste og jeg lige kunne bikse en kage sammen.
Vi er så heldige at have to store æbletræer i vores have, så vi valgte en opskrift med æble, kanel og karamel fra denne blog.

Cupcakes med æbler, kanel og karamel
12 stk

250 g blødt smør
250 g brun farin
4 æg
250 g hvedemel
1 knivspids salt
1 tsk stødt kanel
2 store æbler (skrællet og skåret i tern)
12 tsk karamel (jeg brugte denne opskrift)

Pisk det bløde smør luftigt med den brune farin. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dejen, til den bliver lys. Bland mel, salt og kanel og vend det forsigtigt i dejen.
Kom en spiseskefulde af dejen i hver muffinsform, så bunden er dækket. Fordel æblet i formene og kom en teskefuld karamel ovenpå. Fordel resten af dejen på kagerne. Drys evt med lidt kanel/sukker på toppen.
Kagerne bages ved 180 grader C i cirka 25-30 minutter. 

Afkøles let og spises som de er eller med lidt vanilleprikket skyr til.


Kanel, æbler og karamel

De tørre ingredienser vendes forsigtig i dejen

Dej, æbler, karamel og dej :-)

Jeg havde glemt, hvor grimme de her forme bliver, æv!

Cupcake med karamel i midten og skyr på toppen

Kagen har en dejlig smag af kanel og konsistensen er rigtig god. Karamellen inden i bliver lige sød nok til min smag, så en anden gang vil jeg putte flere æbler i og måske erstatte karamellen med lidt revet marcipan.

God bagelyst

2 kommentarer:

  1. Hold nu op! De ser lækre ud! Det må jeg prøve - kan man købe sådan noget karamel, hvis man ikke laver det selv?:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, søde Jeanette :-) Jeg mener, at SuperBest har Dolche Leche på glas. Prøv det ;-)

      Marianne

      Slet