lørdag den 16. marts 2013

Kanelsnurrer ala Meyer

Bagelysten er vendt tilbage - og hånden holder :) I går kastede jeg mig udi at bage kanelsnurrer fra Meyers Bageri.

Man skal starte i goooooood tid, da det tager nogle timer fra man starter til snurrerne er færdige. Desuden havde snurrerne næsten taget livet af min trofaste køkkenhjælp, KitchenAid'en, så en anden gang vil jeg kun lave halvportion.

Men men men kanelsnurrerne er alt besværet værd, de er virkelig gode. Lækre, bløde og velsmagende.

Kanelsnurrer ala Meyer
20 stk.
 
5 dl kold mælk
50 g gær
1 æg
Cirka 1000 g hvedemel
150 g rørsukker
15 g salt
12 g stødt kardemomme
150 g smør

Fyld 125 g blødt smør
125 g  sukker
2 spsk stødt  kanel

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen til den er helt glat og smidig og slipper skålens sider. Det tager cirka 20 minutter i en  røremaskine på medium hastighed.
Skær smørret i små terninger og tilsæt det lidt efter lidt mens dejen æltes videre i endnu 20 minutter. Sæt dejen til hævning i 1 1/2 timer.

Når dejen er færdighævet vendes den ud på et meldrysset bord og rulles ud til til et rektangel, der er 40 x 50 cm.
Ingredienserne til fyldet røres sammen, og fordeles på dejen.

Fold først en tredjedel af dejen ind mod midten og derefter den anden tredjedel over den første, så der nu er tre lag. Rul dejen ud til den er cirka 30 x 60 cm.

Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4–5 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den
ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig,
så snippen hæftes ind i bollen. Sæt bollerne på to bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad.
Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i cirka 2 timer.
Pensl kanelbollerne med æg og drys dem med lidt perlesukker. Bag dem ved 200 grader C i cirka 12–14 minutter.

Afkøl bollerne på en bagerist.

Du kan i linket her se, hvordan man snor bollen, det er næsten lettere end at læse sig til det:

http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368









Uhmm, kan I dufte dem ;)




2 kommentarer:

  1. Uhmmmm dem ønsker jeg mig at smage!! :-)

    SvarSlet