onsdag den 6. marts 2013

Double chocolate blueberry cheesecake

Min søde veninde har lavet denne velsmagende og smukke cheesecake, og den er så lækker, at den fortjener en plads på bloggen.

Jyttes double chocolate blueberry cheesecake
250 g kiks
60 g grofthakkede mandler
125 g smeltet smør
2 dl fløde
4 blade husblads
4 pasturiserede æggeblommer
2 spsk sukker
400 g natutral flødeost
100 g mørk chokolade
150 g hvid chokolade
150 g blåbær

Eventuelt mere chokolade eller bær til pynt

Knus kiksene groft og bland dem med de grofthakkede mandler. Smelt smør og bland kikseblandingen heri. Pres massen ud i bunden af en springform (cirka 26 cm). Sæt bunden på køl.

Udblød husblas i koldt vand. Varm fløden til den er lillefingervarm, og smelt herefter husblasen i den lune fløde.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Rør fløde og ost i æggemassen, og rør dette til en jævn masse. Smelt de to chokolader, i hver deres gryde. Del ostecremen i to, og rør chokoladen i hver sin ostecreme – skal blåbærrene dækkes helt, skal du lave 60 % af cremen hvid, da de ellers titter op igennem det lyse lag.

Hæld den mørke ostecreme over kiksebunden, og lad den køle godt af. Hæld blåbærrene ud på det mørke lag og hæld derefter den hvide creme over. Lad kagen sætte sig natten over.

Pynt og server


Ingen kommentarer:

Send en kommentar