Choko/nøddecreme
2-3 glas
200 g hasselnødder
150 g god chokolade, hakket
2,5 dl piskefløde
50 g smør
1 knivspids fint salt
Nødderne ristes i ovnen ved 200 grader C i cirka 6-8 minutter til nødderne er gyldne og skallen revner. Når nødder er kølet let af, nullers de så den brune skal falder af. Nødderne blendes til de har konsistens som fint rasp.
Varm fløden op og hæld det over den hakkede chokolade. Rør det godt sammen, til chokoladen er smeltet. Tilsæt smør og rør det ud.
Tilsæt til sidst nødderne, samt en smule salt.
Hæld cremen på rene, skoldede glas og lad den køle af.
Skal opbevares på køl og tages ud i god tid, hvis den skal smøres på brød.
Nødderne ristet og skallen nullers af |
Chokoladen hakkes |
Den lune fløde hældes over chokoladen |
Velduftende "nøddemel" |
Den færdig creme |
Pyntet med chokolade og hasselnødder på toppen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar