Fastelavnsboller med creme
16 stk.
Creme:
2 æg
4 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
3 dl mælk
2 spsk mel
Alle ingredienserne blandes i en gryde og bringes i kog under omrøring.
Afkøles i køleskabet.
Dej:
200 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
2 æg
Hvedemel
Smelt smørret, bland mælken i og rør gæren ud i blandingen, når den er lunken.
Kom sukker, salt, kardemomme og æg i. Rør mel i til dejen er tilpas - fast uden at være tør.
Del dejen i 16 stykker. Form dem til boller og rul dem efterfølgende flade med en kagerulle. De skal være tykkest på midten.
Fordel cremen på dejstykkerne, og pak dejen godt sammen omkring cremen.
Stil bollerne til hævning på en plade med bagepapir med sammenføjningerne nedad, og lad dem hæve i 15 minutter.
Pensles med æg og bages ved 200 grader C i cirka 15 minutter.
![]() |
Cremen er kogt og afkølet |
![]() |
Dejen deles i 16 stykker og trilles til boller |
![]() |
Bollerne rulles flade - men tykkest på midten |
![]() |
Fyldet fordeles. Her med creme, chokolade og marcipan |
![]() |
Dejen samles omkring fyldet |
![]() |
Bollen stilles på en plade med sammenføjningerne nedad |
![]() |
Pensles med æg og stilles til hævning |
![]() |
Nybagte - og velduftende |
![]() |
Pyntet og klar til at blive spist |
Hej Marianne. Jeg har lavet dine fastelavnsboller idag til en lille flok børn i 5-6 års alderen. De var vilde med dem og også de voksne som fik chancen for at smage. Tak fordi du deler dine lækre opskrifter og erfaringer med at lave dem. Mvh Heidi (Claus kollega)
SvarSletHej Heidi.
SletDejligt at høre, og tak fordi du kigger med :)
Marianne