Fridag, solskin, godt selskab, bål i haven og lune kardemomme snegle - hvad mere kan man ønske sig??
Opskriften er hevet ud af et blad for længe siden.... jeg kan desværre ikke huske hvilket. Men gode var de!
Kardemomme snegle (24 stk)
1 pk. gær
2,5 dl mælk
100 g smeltet smør
2 æg
4 spsk. rørsukker
1 knsp. salt
1 spsk. kardemomme
4-500 g hvedemel
Fyld:
120 g blødt smør
3 spsk. brun farin
1 spsk. kanel
Lun mælk og opløs gæren her i. Tilsæt smør, æg, sukker, salt og kardemomme og rør rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Ælt dejen på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker. Hvert stykker rulles ud til en rektangel på ca. 20 x 25 cm. Fyldet fordeles på de to stykker dej. Rul dem til lange pølser og skær dem i 4 cm tykke snegle.
Læg sneglene i en bradepande beklædt med bagepair. Pensl med mælk.
Bages i ca. 10-12 min i en 200 grader varm ovn.
Afkøles og pyntes med glasur.
Ser fantastiske ud! Yummi!!! Jeg skal prøve at bage dem en dag :)))
SvarSletTak, fordi du satte opskriften op til os andre (((:
1000 tak for kommentaren :-) - og tak fordi du kiggede forbi
SvarSletGod bagelyst
Marianne