onsdag den 14. marts 2012

Årets første RabarberCrumbleCake

På en indkøbstur faldt jeg over en pose med frosne rabarber, og da min søde veninde og hendes familie skulle komme til spisning i aftes, måtte de frosne rabarber straks trylles om til en lækker RabarberCrumbleCake.

Opskriften er fra Amos "Den Store Bagebog 2" -  den er nem at lave og smager skønt. Jeg kan rigtig godt lidt den knasende "topping" på en crumblecake, så jeg lavede halvanden portion. I får opskriften, som jeg lavede den.

RabarberCrumbleCake
Topping:
150 g hvedemel
150 g havregryn
150 g sukker
150 g smør

Bland mel, gryn og sukker - og smuldr smørret her i.

Fyld:
600 g rabarber
180 g rørsukker
1 spsk. majsstivelse
1 stang vanille

Bland sukker, majsstivelse og vanillekorn. Skær rabarberne i skiver (eller hæld dem ud af posen :)) og kom dem i et ovnfast fad. Drys sukkerblandingen over og bland det godt. Dæk fadet med staniol og stil det i en 180 grader C varm ovn i 10 minutter.

Tag staniolen af og fordel toppingen over rabarberne. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i 20-30 minutter.

Server med flødeskum, creme fraiche eller vanilleis. Uhmm......!

Ikke smuk - men meget meget lækker!

4 kommentarer:

  1. Den er i ovnen (kartoffelmel i stedet for majsstivelse - det havde jeg ikke) - den ser LÆKKER ud - kan næsten ikke vente... : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Undskyld, det sene svar. Du var gået i mit spamfilter.
      Håber at den blev god :-)

      Slet
  2. Har "stjålet" rababer hos sviger, nu skal den testet på 24 gæster håber de kan li den...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det håber jeg sørme også :-) Jeg har siden brugt samme opskrift, men tilsat hakkede mandler til toppingen - det bliver den ikke dårligere af!

      God fornøjelse

      Marianne

      Slet