Opskriften er fra Amos "Den Store Bagebog 2" - den er nem at lave og smager skønt. Jeg kan rigtig godt lidt den knasende "topping" på en crumblecake, så jeg lavede halvanden portion. I får opskriften, som jeg lavede den.
RabarberCrumbleCake
Topping:
150 g hvedemel
150 g havregryn
150 g sukker
150 g smør
Bland mel, gryn og sukker - og smuldr smørret her i.
Fyld:
600 g rabarber
180 g rørsukker
1 spsk. majsstivelse
1 stang vanille
Bland sukker, majsstivelse og vanillekorn. Skær rabarberne i skiver (eller hæld dem ud af posen :)) og kom dem i et ovnfast fad. Drys sukkerblandingen over og bland det godt. Dæk fadet med staniol og stil det i en 180 grader C varm ovn i 10 minutter.
Tag staniolen af og fordel toppingen over rabarberne. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i 20-30 minutter.
Server med flødeskum, creme fraiche eller vanilleis. Uhmm......!
Ikke smuk - men meget meget lækker! |
Den er i ovnen (kartoffelmel i stedet for majsstivelse - det havde jeg ikke) - den ser LÆKKER ud - kan næsten ikke vente... : )
SvarSletUndskyld, det sene svar. Du var gået i mit spamfilter.
SletHåber at den blev god :-)
Har "stjålet" rababer hos sviger, nu skal den testet på 24 gæster håber de kan li den...
SvarSletDet håber jeg sørme også :-) Jeg har siden brugt samme opskrift, men tilsat hakkede mandler til toppingen - det bliver den ikke dårligere af!
SletGod fornøjelse
Marianne