Opskriften er fra "The Hummingbird Bakery kagebog" - hvis du ikke allerede har den, så skynd dig ud at købe den! Bogen består af lækre kageopskrifter fra ende til anden.
Disse cookies er svære at holde fingre fra, hvis man elsker chokolade. Der er så meget chokolade i, at de bliver helt konfektagtige. "Uhmmmm" siger jeg bare :)
Fristet? Her kommer opskriften:
Cookies med masser af chokolade
450 g mørk chokolade (Ja - det ER rigtigt)
50 g smør
50 g smør
2 æg
170 g lys muscovado sukker (jeg brugte rørsukker)
Korn fra en vanillestang
85 g mel
½ tsk bagepulver
Hak halvdelen af chokoladen groft og smelt den sammen med smørret over vandbad.
Pisk æg, sukker og vanillekorn sammen til en luftig masse. Hæld chokoladeblandingen i æggemassen og rør det godt sammen.
Sigt mel og bagepulver i massen lidt ad gangen - i opskriften står der, at man skal tilsætte melet over tre gange.
Hak den sidste halvdel af chokoladen og bland den i dejen.
Med en ske sættes dejen på bagepapiret. Jeg fik 18 store kager ud af portionen. Husk at der skal være god plads mellem kagerne, da de flyder lidt ud.
Bag kagerne i en 170 C varm ovn i ca. 15 min, men begynd at hold øje med dem efter 10 min. Kagerne er færdige, når de begynder at krakelere og blive blanke på overfladen. Lad kagerne køle lidt af på bagepladen, inden de lægges på en bagerist.
Mm mm mmmm! Hvor ser de dog bare lækre ud!:D
SvarSletOg dét er de også! Så prøv dem :)
SvarSletJeg bliver nok snart nædt til at føje den bagebog til ønskesedlen -de ser bare lækre ud...
SvarSletTak - og JA, skynd dig at føje den til, den er fantastisk!!
SvarSletMarianne