Cupcakes med hindbær, hvid chokolade og lakrids
12-15 stk
125 g smør
180 g rørsukker
2 æg
1½ dl mælk
200 g hvedemel
Kornene fra en stang vanille
½ spsk bagepulver
2½ spsk groft lakridspulver fx. Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow
300 g frosne hindbær
200 g grofthakket hvid chokolade
Marenges
300 g flormelis
1½ dl æggehvider
Lidt lakridspulver tiloynt
Pisk smør og sukker sammen til en jævn blanding. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert. Pisk derefter i nogle minutter, indtil massen er luftig.
Tilsæt mælken på en gang og bemærk, at dejen vil begynde at skille - men det er meningen. Tilsæt hvedemel, vanillekorn, bagepulver og lakridspulver på en gang og pisk først på lav hastighed og derefter på høj, indtil dejen er fin og lind uden klumper.
Læg de frosne hindbær i en frysepose og hold posen forsigtigt lukket med den ene hånd, samtidig med at du knuser bærrene med en kagerulle.
Vend derefter de knuste hindbær og den hvide chokolade i dejen med en dejskraber.
Fyld dejen i papirforme i en muffin-metalform.
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader C i cirka 20 minutter.
Marenges
Kom flormelis og æggehvider i en skål og pisk ved høj hastighed i 10 minutter - indtiltil massen er helt stiv. Fyld marengsen i en sprøjtepose og dekorer dine kager med den. Husk at bruge marengsen, lige efter du har pisket den, så den ikke falder sammen.
Drys marengsen med en smule lakridspulver.
hvid chokolade |
lakrids |
hindbær |
marenges |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar