Cupcakes med citron og italiensk marenges
15 stk
Cupcakes
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
100 g smeltet smør
2 dl sukker
2 æg
1 dl tykmælk
Saft og skal fra en citron
Lemon curd (køb eller hjemmelavet)
Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggene i et af gangen, pisk godt mellem hvert æg. Rør tykmælk og citronsaft i æggeblandingen.
Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen og vend det i æggeblandingen sammen med citronskallen.
Fyld muffinsformene med en lille skefuld dej, kom 1 tsk. lemon curd ovenpå og fyld til slut formen helt op med dej.
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader C i cirka 15 minutter til de er gyldne og velduftende.
Lad kagerne køle af.
Italiensk marenges
165 g sukker
1/2 dl vand vand
75g pasteuriseret æggehvider
Bland 150 g sukker med vandet i en lille gryde, og kog det til det er 115 grader C. Rør ikke rundt, bare lad det koge ved middelvarme. Det tager cirka 5-6 minutter at opnå temperaturen.
Pisk i mens æggehviderne med de sidste 15 g sukker.
Når sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i de piskede æggehvide, mens der piskes videre.
Pisk indtil sukkermassen danner faste toppe. Du skal regne med at piske i mindst 15 minutter.
Sprøjt marengsen på kagerne og brænd den let med gasbrænder til den er gylden.
Den nemme løsning ;-) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar