Den er meget lækker - og fik mange "uhm", "ihhh" og "mums" med på vejen :-)
Chokolade lagkage med mascarponecreme og friske bær
Bunde
250 g hvedemel
50 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
150 g finthakket mørk chokolade
2 tsk vanillesukker
2 1/2 dl mælk
Mascarponecreme
250 g mascarpone (købt eller hjemmelavet)
50 g usødet kakaopulver af god kvalitet
50 g flormelis
2 1/2 dl piskefløde
Bær
300 g friske bær: jeg brugte hindbær og blåbær
1 bakke flotte jordbær
Sigt mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål.
Pisk smør, brun farin og vanillesukkeret til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tilsæt den hakkede chokolade til smør-/sukkermassen.
På skift tilsættes melblanding og mælk under piskning. Pisk indtil dejen er fin.
Hæld dejen i springformene og bag i cirka 25 minutter.
Lad bundene køle af på en rist.
Pisk mascarpone, kakao og flormelis til det er cremet.
Tilsæt fløde, lidt ad gangen, indtil konsistensen er tilpas.
Fordel halvdelen af cremen på den nederste bund, og læg en masse bær ovenpå cremen.
Læg den øverste bund ovenpå, smør det sidste af cremen på og top med en masse bær.
Jeg lavede min egen mascarpone til kagen. Det var ikke svært - men krævede lidt planlægning, da det tog halvanden dag fra start til slut.
Mascarpone
1/2 L piskefløde
1 spsk citronsaft
Varm fløden op i en gryde til den er 85 grader C varm. Tag gryden af varmen og rør citronsaften i. Læg et låg på gryde og sæt den i køleskabet til næste dag (minimum 12 timer).
Næste dag skal mascarponen drænes. Gør fire kaffe filtre våde, vrid dem let og fordelte dem i en stor sigte. Put cremen i sigten og kom den på køl igen. Lad den stå og dryppe af det næste døgns tid.
Ud af denne portion blev der 260 g mascarpone.
Hej den ser og lyder rigtig lækker ud, men hvad størrelse på springformen?
SvarSletHej Louise
SletTak for kommentaren. Formen jeg brugte var 26 cm i diameter.
God bagelyst
Marianne