lørdag den 19. oktober 2013

Kærnemælkshorn med marcipan og æble

Endnu engang blev jeg inspireret af en opskrift fra denne blog, så i går bagte ældste og jeg kærnemælkshorn fyldt med marcipan og æbler.

Kærnemælkshorn
16 stk

30 g gær
5 dl lunt kærnemælk
1 æg
1 tsk salt
2 tsk kardemomme
1 spsk sukker
600-700 g hvedemel

Fyld:
3 æbler, groftrevet
250 g marcipan, groftrevet
Kanel-sukker

Rør gæren ud i den lune kærnemælk og tilsæt dernæst æg, salt, sukker og kardemomme. Rør det hele sammen til en jævn blanding og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, alt du ælter dejen godt igennem. 
Lad dejen hæve lunt til den har dobbelt størrelse.

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord, deles i to lige store del, som herefter rulles ud til en cirkel. Hver cirkel skæres dernæst ud i otte trekanter. På hver trekant placeres æblerne og marcipanen så i den brede ende, drysses med lidt kanel-sukker og trekanterne foldes til fine små horn, som placeres på en beklædt bageplade, pensles med sammenpisket æg, drysses med hasselnøddeflager og perlesukker. 

Efterhæver 20 minutter på køkkenbordet og bages herefter ved 200 grader C i cirka 20 minutter.

Dejen deles og fyldet fordeles

Pensles og drysses med nødder og sukker

Nybagte og velduftende


Jeg syntes, at fyldet var "lige i skabet" i disse horn. Marcipan, æbler og kanel er et godt match - og hverken for surt eller sødt. Desværre syntes jeg, at der var lidt for meget dej i forhold til fyld, så en anden gang vil jeg lave hornene mindre - måske 24 styk ud af denne portion. Men de skal helt sikkert laves igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar