søndag den 31. marts 2013

American Apple pie

Jeg elsker æbletærter, men har aldrig før prøvet at lave en rigtig American Apple pie. I min kagebog  "A piece of cake" skrevet af Leila Lindholm fandt jeg en lækker opskrift på en af slagsen.
Den er nem at lave, men man skal starte i god tid, da mørdejen skal stå på køl i mindst 30 minutter.

American Apple pie

Mørdej
150 g koldt smør
4 dl hvedemel
1/2 dl flormelis
1 æg
1/2 spsk koldtvand

Smuldr smørret i melet sammen med flormelis.
Tilsæt æg og vand, og saml dejen. Pak den i film og læg den på køl i mindst 30 minutter.

Fyld
12 æbler
Saft af 1 citron
50 g smør
4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær

Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem efterhånden i en skål med citronsaften, og bland godt-
Steg æblerne på en stor stegepande i smør med sukker og krydderier.
Hæld dem ud på en tallerken og lade dem køle lidt af.

Del mørdejen i en stor og en lidt mindre portion. Rul den største ud i en cirkel, cirka 30 cm i diameter og 1/2 cm tyk. Læg dejen i en tærteform.

Fyld bunden med de stegte æbler, og rul resten af dejen ud til et låg, som lægges oven på æblerne.

Pensl lågen med lidt æg og drys med perlesukker. Skær små huller - eller evt. mønstre i låget.

Bag kagen nederst i ovnen i cirka 35 minutter ved 180 grader C.







Jeg serverede kagen med karamelflødeskum og lidt skyr.

Karamelflødeskum
2 1/2 dl piskefløde
4 spsk karamel (Se opskriften på karamel lige her)

Fløden piskes til skum og karamellen fordeles i.

2 kommentarer:

  1. Fra den ene kagekone til den anden - sikken en fin blog du har! Og en lækker opskrift på æblekage. Den vil jeg prøve en dag.
    Mvh Ulrika - den glade kagekone
    Lovemusicandcakes.wordpress.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de søde ord. Og sikke smukke billeder og lækre sager du har på din blog :)

      Du kan roligt prøve æbletærten - den er rigtig god!

      God bagelyst. Marianne

      Slet