Laver man lemoncurd'en selv kræver det lidt planlægning, men man kan selvfølgelig også købe et glas. De små kager kan med fordel lægges sammen nogle timer inden servering.
Whoopie pies
12 stk.
250 g mel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
115 g blødt smør
150 g sukker
fintrevet skal af 1 citron
1 æg
1 dl mælk
Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Pisk smør, sukker og citronskal i en anden skål, til blandingen er lys og luftig. Tilsæt ægget sammen med halvdelen af melblandingen - og herefter mælken. Rør resten af melet i og bland det hele godt sammen.
Sæt 24 klatter dej fordelt på tre bageplader og bag bundene i 10-12 minutter ved 180 grader C. Bundene skal hæve og lige netop føles faste.
Afkøles på en rist, og lægges sammen to og to med fyldet.
Jeg lavede mine Whoopie pies med lemoncurd og cream cheese frosting, og pyntede dem med glasur og sukkerkugler.
Cream cheese frosting
200 g flødeost
En klat blødt smør - ca. 30 g
Cirka 300 g flormelis
Den iskolde flødeost røres med det bløde smør til en ensartet masse. Flormelis tilsættes lidt efter lidt til den ønskede konsistens er opnået.
Pas på med at røre for længe, da osten kan skille.
Lemon curd
2 glas
4 æg (pasteuriseret)
2 dl sukker
2 citroner
100 g smør
Pisk æg og sukker i en kasserolle. Tilsæt skal og saft af citronerne.
Sæt kasserollen over varmen og lad det snurre til cremen tykner. Pisk hele tiden kraftig mod bunden, lad ikke massen koge.
Tag kasserollen af varmen og rør smørret i, når cremen er kølet lidt af. Lad cremen blive helt kold inden brug.
Opbevares på køl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar