søndag den 4. november 2012

Ris á l'amande

Ris á l'amande er absolut en af mine favorit desserter og med mindre end to måneder til jul, er det jo ikke for tidligt at starte med at spise ris ala mande ;)

Den opskrift jeg altid bruger er fra Morten Heibergs "Fristelser" - kun med små ændringer.

Ris á l'amande
5-6 personer eller 1 julenisse

1 L sødmælk
125 g grødris
1 stang vanille
30 g rørsukker
50-60 g smuttede, hakkede mandler
2 1/2 dl piskefløde
 



Kog halvdelen af mælken op og tilsæt risene. Kog op igen.


Tilsæt sukker og vanille sammen med resten af mælken.


 Kog videre i ca. 40-45 minutter til grøden bliver fast.


Sættes på køl natten over.

De hakkede mandler og den letpiskede fløden vendes i den kolde grød.



Serveres med lun kirsebærsauce - og nydes.

Glædelig (for)jul

2 kommentarer:

  1. Glæder mig til at lege 'Jule-nisse' den 28/11...uhmmm;)!!

    SvarSlet
  2. Jeg skal se, hvad jeg kan gøre :)

    SvarSlet