tirsdag den 16. oktober 2012

Tre på stribe

En lille "diskret" dessert :)


                                    



Chokolademousse 
 200 g god mørk chokolade
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 past. æggeblommer
1/2 L fløde

Smelt chokoladen over vandbad. Tag skålen op og pisk først appelsinsaft og derefter æggeblommerne i chokoladen.

Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen.
Hæld moussen i portonsglas og stil dem koldt i 3-4 timer.


                                           
Panna cotta
2 dl fløde
50 g sukker
1 vaniljestang
2 bladhusblas
250 g græsk yoghurt

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hæld fløde, sukker, vaniljekorn og –stang i en gryde, og bring det i kog.
Udblød husblassen i koldt vand, og vrid vandet af den.
Tag gryden af varmen, og fjern den tomme vaniljestang.
Tilsæt den udblødte husblas og pisk. Tilsæt herefter den græske yoghurt og pisk igen.
Hæld massen i portionsglas, og stil dem på køl 3-4 timer eller natten over.

Jordbær-puré:
3 jordbær
1 spsk vand
1-2 tsk sukker

Mos jordbærene. Hæld jordbær-puré, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Blend massen. Lad det køle lidt af, og fordel et tyndt lag over hver panna cotta.
Sæt glassene på køl igen.


Citronmousse
1 1/2 blad husblas
1/2 dl citronsaft
75 g sukker
4 past. æggeblommer
kornene af 1 vanillestang
250 ml piskefløde

Blød husblassen op i koldt vand i 4-5 min. Varm citronsaft i en gryde sammen med sukker.
Knug husblassen for vand, rør den ud i citronsaften og tag straks gryden af varmen.
Tilsæt æggeblommerne og piske det hele til lyst skum med et piskeris.
Tilsæt vanillekornene og lad massen køle af.
Pisk fløden til blødt skum, vend det hele forsigtigt sammen og fordel i portionsglas.
Lad moussen stå på køl i min 3-4 timer.




Nydes ovenpå et ikke alt for tungt måltid

3 kommentarer:

  1. Ej ej ej Marianne...hvor ser det godt ud!! Og hvilken herlig kombi!! Hvor lang tid bruger du på sådan en dessert?

    SvarSlet
    Svar
    1. Og hvor mange personer er der til i opskriften?:)

      Slet
  2. Tak tak :) Det tager ikke så lang tid at lave desserterne - men man skal starte i god tid (evt. dagen før) pga. "køletiden".

    Der er til 4-6 personer i opskrifterne..... alt efter hvor sultne mennesker og hvor store glas du bruger ;)

    Marianne

    SvarSlet