torsdag den 11. oktober 2012

Flere kager med æbler

Så er jeg hjemme igen efter en dejlig solrig ferie. Tænk at man kan nå at få "bageabstineser" på kun en uge ;)
Heldigvis skulle vi have temadag på arbejdet i går og jeg fik lov til at tage kager med.
Jeg bagte en portion muffins med æble og kanel. Jeg har stadig en del æbler, der skal bruges - og så har jeg købt de mest fantastisk papirsforme, som skulle testes.



Æble/kanel muffins
12 stk

3 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
125 g blødt smør
1 3/4 dl rørsukker
2 æg
1 1/4 dl mælk
2 tsk vanillesukker
2 æble, skrællede og skåret i tynde både

Pisk smør, sukker og vanille hvidt og luftigt og tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med mælken.

Kanelfyld:
1 1/4 dl hvedemel
3/4 dl rørsukker
60 g smeltet smør
2 spsk. kanel

Alle ingredienserne røres sammen.

Fyld papirsmuffinsforme halvt op med dej og strå kanelfyldet over dejen. Fordel det sidste af dejen i formene. Tryk æblebådene halvt ned i dejen. Drys med rigeligt kanelsukker og bag i 20-25 minutter ved 175 grader C.

Afkøl - og spis









2 kommentarer:

  1. Lyder som en fantastisk "hygge" muffin. Glæder mig til at prøve den, dog med den ene tilføjelse, at jeg også vil tilsætte 1/4 tsk. muskatnød. Happy baking :-)

    SvarSlet
  2. God idé, det lyder lækkert. Blev de gode???

    Marianne

    SvarSlet