mandag den 10. september 2012

Kagekonens kagekone

Jeg har snart fødselsdag og holdte "lille-fødselsdag" for familien i weekenden. Det er længe siden, at jeg har lavet en kagekone, så det måtte der naturligvis rettes op på.

Jeg kan bedst lide kagekoner lavet af vandbakkelse - og med masser af slik.
Opskriften fandt jeg i Amo's "Den store fødselsdags Bagebog".
 
Kagekone
 
150 g smør
3 dl vand
2 tsk sukker
150 g hvedemel
4 æg

Smør, vand og sukker koges op i en gryde. Rør hurtigt melet i og "bag" dejen sammen, mens der røres med et piskeris til dejen slipper gryden. Lad dejen køle lidt, og rør æggene i et ad gangen.

Sprøjt dejen ud til en kagekone på en bageplade beklædt med bagepapir.



Bag "konen" ved 220 grader C i 20-25 minutter. Ovnen må IKKE åbnes de første 20 minutter af bagetiden - så punkterer kagekonen.



 Afkøles og pyntes

Kriteriet med masser af slik blev opfyldt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar