mandag den 3. september 2012

Chokoladekage med solbærmousse

Jeg har fået lov til at plukke en masse solbær fra drengenes oldefars buske. Jeg er ikke selv særlig glad for solbærmarmelade, så jeg har længe ledt efter en lækker kageopskrift med solbær.
Jeg fandt denne i Alt for Damerne - og den er værd at bage! Chokolade og solbær går ret godt i spænd. 




Chokoladekage med solbærmousse

Chokoladekage
3 æg
165 g rørsukker
125 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 nip salt
25 g kakaopulver
1 dl vand
150 g smør, smeltet
125 g chokolade, groft hakket

Solbærmousse
3 blade husblas
100 g solbær, frosne optøede eller friske
75 g rørsukker
Kornene fra ½ vanillestang
2½ dl piskefløde.

Pynt
50 g hvid chokolade, groft hakket
50 g mørk chokolade, groft hakket
Citronmelisse (blade)

Pisk æggene sammen med rørsukker, indtil det bliver helt hvidt og luftigt. Bland hvedemel sammen med bagepulver, salt og kakaopulver. Sigt og rør det i æggemassen. Tilsæt vand og smeltet smør, og rør dejen jævn. Rør til sidst den hakkede chokolade i dejen.
Smør en springform af 24 cm i diameter med lidt smør og drys med sukker – og hæld dejen i formen og bag chokoladekagen 20-25 minutter ved 190 grader C til den er gennembagt.
Afkøl chokoladekagen.

Udblød husblas i en skål med kold vand.
Kom solbær, rørsukker og vanille i en gryde og kog det indtil det ligner marmelade, det tager cirka 8-10 min ved jævn varme. Kom den udblødte husblas i gryden til solbærmarmeladen – rør det godt sammen og kom det efterfølgende i en skål – så det kan afkøle en smule.

Pisk fløden til flødeskum og vend halvdelen af det i solbærmarmeladen heri og rør det jævnt – og vend herefter resten af fløden i solbærmoussen.
Fyld solbærmoussen ovenpå den afkølede chokoladekage og sæt den et køligt sted 2-3 timer til moussen er stivnet.

Pynt kagen med hvid chokolade, mørk chokolade og citronmelisse.










8 kommentarer:

  1. Den smager godt. Har lavet den bare med jordbær musse ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet :) Chokolade og jordbær klæder nu hinanden godt!

      Marianne

      Slet
  2. Hvis man kan lave kagen med jordbær i stedet for, er alt man skal gøre anderledes så at skifte de 100 g solbær ud med jordbær?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har aldrig prøvet at lave den med jordbær, så jeg må være dig svar skyldig.

      Måske der skal et ekstra blad husblas i, da jordbær indholder en del vand??

      Meld endelig tilbage, når du har prøvet.

      God fornøjelse

      Slet
  3. Kan man bruge noget andet istedet for husblas? :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det ved jeg sørme ikke..... Jeg må være dig svar skyldig. Desværre!

      Marianne

      Slet