tirsdag den 7. august 2012

Svedige kanelsnegle

Disse kanelsnegle er fyldt med lækkerier; kanel, marcipan, vanille og så videre. De smager skønt og er ikke svære at lave. De skal dog hæve to gange, så du skal i gang i god tid før lækkersulten melder sig :)

Opskriften er fra Morten Heibergs "Fristelser".




Svedige kanelsnegle
(12 stk.)

Dej:
80 g smør
250 g hvedemel
1 dl mælk
20 g gær
Kornene fra 1/2 stg vanille
1 æg
25 g rørsukker
lidt groft salt

Fyld:
150 g smør
90 g marcipan
110 g rørsukker
1 1/2 spsk kanel

Æg til pensling

Skær smørret i mindre stykker og bland det med melet i en skål.
Lun mælken og rør den med gæren. Pisk vanillen i en skål sammen med ægget, sukkeret og saltet. Bland mælk og mel i. Ælt dejen smidig og glat og stil den til hævning til den har dobbelt størrelse.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 40 cm. Fordel fyldet på dejen og rul den sammen på den lange led. Skær den i tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag dem på nederste rille i en 220 grader C varm ovn i ca. 10-15 minutter.

Afkøl og pynt med glasur.

6 kommentarer:

  1. Årghhhhh, du glemte da at sende en invitation til mig - eeeelsker kanelsnegle...og så endda med marcipan...uhmmmm!!!;)

    SvarSlet
  2. Du ved da, at min dør alting er åben for dig!! Sneglene ligger i fryseren og venter på en tøseaften :)

    Marianne

    SvarSlet
  3. øv så skull jeg lige til at lave disse lækre kanelsnegle.. Men desværre har du ikke fået skrevet hvor meget gær som skla i.

    SvarSlet
  4. Ups, undskyld - det bliver rettet med det samme!

    Håber at du kan nå at bage dem i dag.

    Marianne

    SvarSlet
  5. de tar en krig at lave....hæveperioden er simpelthen laaaaaang

    SvarSlet
  6. Alt er relativt, men de er bestemt værd at vente på

    SvarSlet