fredag den 24. august 2012

Cheesecake brownie med hindbærskum

Jeg har bagt denne kage før - og er helt pjattet med den. Den smager fantastisk og så har den også ret meget "whauu-effekt". 

Den originale opskrift er fra Hummingbird Bakery. I denne opskrift er hindbærskummet tilsat husblas, så det holder faconen.


Cheesecake Brownie med hindbærskum

Brownie
200 g mørk chokolade
200 g blødt smør
250 g flormelis
3 æg
100 g hvedemel

Chokoladen smeltes forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad.



Pisk smør og sukker godt og luftigt, og pisk herefter æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
Rør melet i lidt efter lidt og rør godt til dejen er ensartet. Tilsidst røres den smeltede chokolade i.

Fordel dejen i en springform på 25-26 cm. Jeg putter altid bagepapir i bunden af formen.


Cheesecake
400 g flødeost
150 g flormelis
1 tsk vanillesukker
2 æg
Pisk flødeost, flormelis og vanillesukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
Øg hastigheden tilsidst for at gøre blanding lækker og luftig - men pas på ikke at overpiske, da osten nemt kan skiller.




Fordel osteblandingen oven på browniedejen. 



Bag kagen ved 170 grader C i 45-50 minutter. Cheesecaken skal være let gylden i kanten, men stadig bleg i midten.

Lad kagen afkøle helt. Sæt den gerne på køl til dagen efter, det bliver den kun bedre af.

Hindbærskum
200 g hindbær (frosne)
100 g sukker
2 blade husblas
4 dl piskefløde

Kog hindbær op i en lille gryde sammen med sukkeret og blend eller mos det herefter.



Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min, knug den for vand og rør den ud i den varme hindbær sauce.
Lad hindbærsaucen afkøle et par timer - eller evt. til dagen efter.
Hæld den kolde hindbærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum.

Fordel skummet på kagen og pynt efter smag og evner :)


Det færdige resultat


Close-up af pynten


Whauu-effekten med de tre lag



8 kommentarer:

  1. Er det ikke en møg kage?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er ikke helt sikker på, hvor du vil hen med dit spørgsmål....!? Jeg syntes, at det er en dejlig kage.

      Marianne

      Slet
  2. Møg kage næppe....den er hammer god og passer godt med en klat vanille is.

    SvarSlet
  3. Lige et spørgsmål skal Fredag bage denne til 30 personer hvor meget kage til så mange. Har kun prøvet at bage alm portion.

    SvarSlet
  4. Jeg tror, at jeg ville lave to kager. Det er jo ikke en kage, man kan spise store stykker af :-)

    God bagelyst

    Marianne

    SvarSlet
  5. Ooops har købt alt for meget ind kan man lave den og fryse ned uden hindbær skummet tænker mere på osten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det kan du sagtens.
      God fornøjelse

      Marianne

      Slet