onsdag den 18. juli 2012

Fødselsdagskringle

Jeg har været så heldig at få en kagebog foræret af min gode ven Jonas' søde mor. Bogen hedder "De glemte kager" og udover at være spækket med lækre opskrifter indeholder bogen også spændende læsning om det Sønderjyske kagebord.

Til oldefarens 90 års fødselsdag bagte jeg en kringle til ham fra bogen - og han var meget tilfreds.




Fødselsdagskringle

Dej:
400 g hvedemel
50 g gær
200 g smør
2 spsk. sukker
1 dl mælk
1 æg

Fyld:
100 g smør
100 g flormelis
100 g marcipan
50 g rosiner

Pynt:
Pisket æg
Hakkede mandler
Perlesukker

 Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt det sigtede mel, smør, sukker og æg. Dejen æltes, til den er ensartet. Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter.

Rør imens alle ingredienserne sammen til fyldet.

Dejen rulles ud til ca. 15 x 85 cm. Fyldet lægges i midten af dejen, og dejstykkerne lukkes omkring fyldet.

Formes til en kringle, som sættes på en bageplade med bagepapir, og efterhæver tildækket i ca. 20 minutter. Pensles med pisket æg, drysses med hakkede mandler og perlesukker.

Bages ved 200 grader C i ca. 20 minutter.

Køles af - og spises





2 kommentarer:

  1. Kære Kagekone!
    Dejligt at se vores bog gør lykke.
    Lige en lille tilføjelse til kringleopskriften.
    Når jeg bager kringlen og jeg ikke kan få den bagt den dag den skal gives bort/spises, så koger jeg lidt creme, (side 78 i De glemte kager) og lægger ovenpå fyldet - så smager kringlen friskbagt i flere dage.
    Hilsen Lene Bilde Freisig - medforfatter: De glemte kager

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Lene

      Tusinde tak for din kommentar - og det gode råd. Det må jeg prøve næste gang.

      I kan godt være stolte af jeres bog.

      KH. Marianne

      Slet