tirsdag den 5. juni 2012

Lækker lækker lækker


Til fødselsdagen i fredags lavede jeg en jordbærtærte som faldt i alles smag - endda også min egen ;) Jeg har ellers tendens til at være ret selvkritisk.

Den er stykket sammen af flere forskellige opskrifter blandt andet Meyers og Rikke Grybergs, samt flere andre.




Her er min version #2 af en lækker JORDBÆRTÆRTE

Mørdej:
120 g blødt smør
80 g flormelis
30 g mandelmel
1 æg
Kornene af 1/2 stg. vanille
235 g hvedemel
1/2 tsk. salt

Smør, flormelis, mandelmel, æg, vanillekorn og 60 g af hvedemelet kommes i en skål og blandes godt sammen. Tilsæt de resterende 175 g mel og saltet, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt sammen.
Rul dejen ud i 2,5 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskabet i min. 1 time.

Når dejen har hvilet på køl tages den ud og en tærteform beklædes med mørdejen. Prik bunden flere steder med en gaffel og sæt den på køl i ca. 30 minutter, mens du laver fyldet.
 
Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel

Bland marcipan og rørsukker og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt efter lidt. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Rør til sidst melet i.

Fordel mazarinmassen på mørdejen og bag tærten i ca. 30 minutter ved 190 grader C. Køler af på en bagerist.

Flødecreme:
1 past. æggeblomme
2 spsk. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 blad husblas
2 1/2 dl piskefløde

Æggeblomme, sukker og vanille piskes godt sammen. Husblassen udblødes i lidt vand i ca. 5 minutter, tages op og vrides let. Smeltes over vandbad sammen med 1 spsk. vand - og røres herefter forsigtigt i æggeblandingen.
Fløden piskes og vendes sammen med æggeblandingen.

Tærtebunden pensles med lidt smeltet mørk chokolade, flødecremen fordeles jævn og tærten pyntes med jordbær og hakkede pistacekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar