Disse muffins er min bedre halvdels yndlingskager.
Lemon muffins (ca. 14-16 stk.)
3 3/4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
125 g tempereret smør
1 3/4 dl sukker
2 æg
1 1/4 dl tykmælk
1 tsk vanillesukker
Fintrevet skal af en økologisk citron
Bland mel, bagepulver og natron i en skål og stil den til side. Rør smørret blødt med en elpisker, pisk sukker og vanillesukker i og derefter æggene - et ad gangen.
Rør tykmælken i sammen med melblandingen og den revne citronskal. Rør til det hele er godt blandet. Kom dejen i muffinsformene, næsten op til kanten, og bag den i 15-18 min. ved 180 grad. C.
Lad kagerne køle af. Lav et hul i midten af hver muffin med en kniv og skær en kegleformet bid ud. Kom god med Lemoncurd (købt eller hjemmegjort) i hullet og sæt bidden tilbage. Pynt med lidt revet citronskal.
Lemon muffin i mini-udgave, haps! |
4 æg
2 dl sukker
2 citroner
100 g smør
Pisk æg og sukker i en kasserolle. Tilsæt skal og saft af citronerne. Sæt kasserollen over varmen og lad det snurre til cremen tykner. Pisk hele tiden kraftig mod bunden, lad ikke massen koge. Tag kasserollen af varmen og rør smørret i, når cremen er kølet lidt af. Lad cremen blive helt kold inden brug.
Opskriften er fra bogen "Muffins og smoothies" skrevet af Cheryl Lindblad
Tak Marianne fordi du deler dine skønne opskrifter med os. Fantastiske Lemon muffins - vi var så vilde med dem :-)...muuuuums!!
SvarSletGodt nytår fra Rødkløvervej 1, Løvel
Kh. Sanne
Velbekomme. Og tak for kommentaren :)
SvarSletOgså godt nytår til jer. Hils omkring dig
Marianne