Med risiko for at få hug, vil jeg påstå, at denne opskrift er verdens bedste gulerodskageopskrift! Jeg har den fra min svigermor, som har den fra sin bror, som har klippet den ud af et ugeblad for mange mange år siden. Hvor den oprindelig stammer fra ved jeg jo faktisk ikke....men godt, dét er den :)
Here it goes:
300 g mørk farin
2 dl olie
4 æg
275 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
380 g revne gulerødder
Farin og olie røres sammen. Æggene røres i et af gangen. De tørre dele blandes og sigtes i blandingen. Gulerødderne vendes i til sidst.
Bages ved 185 grad. C.
Kan enten laves til 24 muffins som bages i ca. 15-17 min. eller til en kage, som bages i en springform i ca. 50 min.
Afkøles - og pyntes efter fantasi og evne ;)
Jeg pynter oftest gulerodskagerne med en cream cheese frosting og en gulerod lavet af marcipan. Og til dem, der ikke har tid selv - så bager jeg gerne på bestilling ;)
Cream cheese frosting (til en kage eller ca. 12 cupcakes)
200 g flødeost (endelig ikke light!)
En klat blødt smør - ca. 30 g
Flormelis (omkring 300 g)
Den iskolde flødeost røres med det bløde smør til en ensartet masse. Flormelis tilsættes lidt efter lidt til den ønskede konsistens er opnået. Pas på med at røre for længe, da osten kan skille.
Alt efter hvilken kage frostingen skal på kan der tilsættes lidt ekstra smag i form af vanille eller citronsaft.
Cool
SvarSletThanks ;)
SvarSletHvor mange muffins er der til?
SvarSletOpskriften her er enten til en store kage eller 24 muffins.
SvarSletGod fornøjelse
De er VIRKELIG gode!!
SvarSletNemli!! Tak, Heidi :))
SletMarianne
Kan de fryses ned?
SvarSletMvh Tina
Hej Tina
SletDu kan sagtens fryse dem ned - det bliver de ikke ringere af :)
God fornøjelse og tak fordi du kiggede forbi.
Marianne
Skal der ikke sukker i ??
SvarSletDer skal ikke almindeligt hvidt sukker i - men 300 g mørk farin
SletGod bagelyst
Marianne
Den er virkelig GOD :) tusind tak
SvarSletDejligt du kan lide den :-) Tak for kommentaren
SvarSletMarianne