tirsdag den 25. september 2012

MacaronsPå opfordring kommer her opskriften på macarons :)

Første forsøg på at lave macarons. Der er plads til forbedring, men i bund og grund er jeg godt tilfreds. Smagen er god og kagen er både sprød og blød.

Jeg har lavet kagerne med kakao i makroner og lagt dem sammen med en chokoladeganache.

Opskriften er fra Mette Blomsterbergs bog: "Søde sager".

Macarons

cirka 15 stk

Makroner

150 g æggehvider
450 g flormelis
190 g smuttede mandler 
3 spsk god kakao

Pisk æggehvider og flormelis luftigt til der opnås en tyk og sej konsistens. Blend mandlerne så fint, som muligt. Bland mandelmel og kakao og rør det godt sammen med de piskede hvider. Massen må ikke være alt for luftig - så rør godt.
Kom massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt 30 lige store, flade toppe ud på et stykke bagepapir. Lad toppene lufttørre ved stuetemperatur i ca. 40 minutter.
Bages ved 180 grader C i 12 minutter. 

Ganache

1/2 L Piskefløde
200 gram mørk chokolade

Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over den hakkede chokolade. Lad det stå cirka 5 minutter til chokoladen er smeltet. Rør i fløden til det bliver til en ensartet masse. Tildæk skålen med husholdningsfilm, så det går ned ad siderne i skålen og rører overfladen. Dette gøres for at undgå kondens, som ødelægger ganachen. Dæk den ikke til med et låg. Stilles på køl.

Chokoladen vil stivne og falde til bunds i skålen, når den har været i køleskabet. Det er derfor vigtigt, at man starter på lav hastighed, når man starter med at piske ganachen op og bruger piskerisene til at løsne chokoladen stille og roligt. Når du kan se at al chokolade fra bunden er væk kan du øge hastigheden. Ganachen er færdig, når den har en let og lækker cremet konsistens, der minder om mayonnaise.


Kom den afkølede ganache op i en sprøjtepose og sprøjt den ud på halvdelen af de afkølede makroners flade side. "Lim" de resterende makroner oven på ganachen - og spis :) 

16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja ville gerne have nogle smagsprøver

   Slet
 2. Kan du blogge opskriften??? /
  Hvis du har skrive et link til den! :)

  SvarSlet
 3. Det kan du tro, jeg kan. Smider den på bloggen i dag.

  Tak fordi du kigger med :)

  Marianne

  SvarSlet
 4. hvor lang tid skulle den stå på køl

  SvarSlet
 5. Jeg regner med, at du mener ganachen. Minimum 4 timer - men også gerne natten over.

  Marianne

  SvarSlet
 6. min søn har bestilt disse til sin 14 års fødselsdag og vi er godt igang - dog får vi ca 45 lækre macarons ud af denne store portion, mon ikke der er skrevet forkert med de angivne 15 stk ? nu skal ganachen bare på køl, så kan vi fejre dagen imorgen:-) tak for opskriften.

  SvarSlet
 7. Hej "anonym" :) God smag din søn har.

  Jeg kan ikke huske, hvor mange macarons, jeg fik ud af portionen, da det er over et år siden, jeg har lavet dem. Men i Mette Blomsterbergs originale opskrift står der godt nok cirka 15 styk. Er de 45 ikke inden de bliver lagt sammen?

  God fødselsdag i morgen - og tak for kommentaren

  Marianne

  SvarSlet
 8. kan man spise macaronen uden ganachen....???

  SvarSlet
  Svar
  1. Bumbumbum.... det kan man vel godt - det er jo en makron..... men ville det ikke være synd? Du kan jo også lægge makroner sammen med andre ting; nutella, lemoncurd og lignende.

   God fornøjelse

   Marianne

   Slet
 9. hej jeg fik en macaronbog af min datter til jul,så jeg eksperimenterer på livet løs,vi elsker kager her,jeg fandt ud af at der også kan bruges hasselnødder i stedet for mandler,i fald man er udgået for disse,jeg fylder gerne macarons med en flødeostecreme med pulverkaffe ,de er skønne.man skal ikke miste modet hvis ikke macarons lykkes første gang,det gør det heller ikke for de bedste konditorer,så bare klø på. venlig hilsen Malunte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malunte. Tusind tak for din kommentar og de gode råd. Jeg elsker, når folk "kigger forbi" min blog :)

   Ha' en skøn dag

   Marianne

   Slet
 10. Hej Kagekonen

  Hvor lang tid kan de holde sig og hvordan opbevare man dem bedst?
  Det er første gang jeg skal prøve at bage macarones og jeg skal bage til en stor fødselsdag, så jeg vil jo gerne kunne gøre det i et par omgange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym :)

   Jeg må desværre nok være dig svar skyldig, da jeg altid har prøvet at skulle gemme mine macarons.

   Jeg har googlet lidt, og Lone Kjær skriver: "De færdige macarons kan nu spises, men de bliver endnu bedre, hvis du lader dem stå på køl til næste dag. Opbevares macarons i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet, så holder de sig fint et par uger".

   Du må meget gerne melde tilbage med din erfaring.

   God bagelyst. Marianne

   Slet
 11. Hej. Har lige lavet disse med stor succes, men ville nu gerne prøve at lave med farve og dermed undlade kakaoen. Har du prøvet det? Hvis ja, hvad byttede du så kakao pulveret ud med? Og hvilken type farve bruger du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille

   Tak fordi du kiggede forbi :-)
   Jeg har (endnu ikke) prøvet at lave andre macarons end disse, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig :-( Håber at du finder en god opskrift på en anden side.

   God bagelyst

   Marianne

   Slet