Julebrownies med Baileys (ca. 24 stk.)
250 g hvedemel
200 g mørk chokolade
50 g blød nougat
200 g smør
250 g brun farin
4 æg
½ dl Baileys
1 tsk. kanel
2 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
Pynt:
100 g hakkede nødder (jeg brugte hasselnøddel, mandler og usaltede pistacenødder)
75 g hakket mørk chokolade
1. Smelt chokolade, nougat og smør i en tykbundet gryde. Lad det køle lidt af og tilsæt Baileys.
2. Pisk æg og sukker luftigt, og vend det i chokolademassen.
3. Sigt mel, krydderier og bageoulver i dejen og vend det forsigtig sammen. Kom dejen i en smurt bradepande (22 x 30 cm). Jeg brugte bagepapir - og det fungerede fint.
4. Drys med hakkede nødder og chokolade inden kagen bages.
Bagetid: i opskriften står der ca. 45-50 min. ved 175 grad. Jeg bagte min kage i ca. 35 min. og alligevel syntes jeg, at den var lige tør nok. En anden gang vil jeg prøve at give den mindre!!
Den færdigbagte kage |
Jeg syntes, at kagen havde en god og let krydret smag - og jeg vil gerne bage den en anden god gang, dog i kortere tid.
Det gode ved at have rester tilbage af en lidt for tør kage er, at man med god samvittighed kan forvandle dem til trøfler :)
Jeg blendede resterne med et par cupcakes fra fryseren, en klat god hindbærmarmelade, en sjat rom og kakao.
Mums... elsker trøfler :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar