Alle KageKonens opskrifter

fredag den 15. februar 2013

Regnbuekage

Jeg har sammen med min gode veninde lavet den vildeste kage! En regnbuekage med fem bunde i forskellige farver lagt sammen med en lækker citronmousse og smurt op med nutellacreme. Anledningen var hendes store drengs fødselsdag - og han blev glad :)

I mange af de opskrifter på regnbuekagen, der findes på nettet, er kagen lagt sammen med smørcreme. Men vi lod os inspirere af Kagerskaldertil, som netop brugte citronmousse i stedet.

Her kommer vores opskrift:

Regnbuekage
5 bunde

10 æg
625 g sukker
7 ½ tsk bagepulver
5 tsk vanillesukker
5 dl mælk
750 g mel
125 g smeltet smør
125 g revet marcipan

Æg og sukker piskes luftigt. Mel, bagepulver og vanillesukker blandes sammen i en anden skål.
Smør og marcipan blandes i æggemassen. Melblanding røres forsigtig i æggemassen, skiftevis med mælken.
Dejen fordeles ligeligt i fem skåle og der tilsættes pastafarve efter lyst. Vi brugte lilla, blå, grøn, orange og gul.

Bundene bages ved 200 grader C i cirka 10-12 minutter. Afkøles på en rist.


KitchenAid'en på hårdt arbejde


2700 g dej skal fordeles i fem skåle

Den farvestrålende dej


De færdigbagte bunde

 
Citronmousse

6 blade husblas
1,5 dl citronsaft
150 g sukker
2 tsk vanillesukker
6 pasteuriserede æggeblommer
4,5 pasteuriserede æggehvider
6 dl piskefløde

Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand.

Sukker, vanille og citronsaft blandes sammen i en lille gryde og varmes forsigtigt op. Når blandingen er lillefingervarm smeltes husblassen heri. Æggeblommerne piskes ned i citronblandingen.

Piskefløden piskes til flødeskum og vendes sammen med citronblandingen. Æggehviderne piskes helt stive og vendes forsigtig i til sidst.

Moussen stilles koldt til den skal bruges.


Bundene lægges sammen med citronmoussen


Citronmoussen er fordelt mellem bundene og kagen sættes på køl



Kæmpe kage


Nutellacreme
350 g nutella
350 g blødt smør
350 g flormelis

Nutella og smør piskes godt sammen. Flormelis tilsættes og blandingen piskes let og luftig i cirka 5 minutter.

 Creme brugte vi til at smøre lagkagen op med. Den har en rigtig god konsistens, er nem at arbejde med og stivner hurtigt.



Kagen smøres op med nutellacremen



Pyntet med vaffelrør og M&M's




Vi lavede kagen dagen inden, den skulle serveres, men pyntede den på selve dagen.

Kagen ser fantastisk ud, har "whauu-effekt" og smager skønt. De svampede, søde bunde sammen med citron og chokolade er lige i skabet.

100 kommentarer:

  1. Hej

    kan se at du også synes godt om den lidt syrelige smag imellem de søde bunde :-)

    Har smagt en regnbue kage hvor det var sød, smør crem, og det var næsten ikke til at spise..

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, citronmoussen var helt perfekt mellem bundene. God idé, du havde fået der :) Tak for den

      God weekend

      Marianne

      Slet
  2. Ahh! Er vist sløv.. Har bandet producenterne af springforme langt væk over at de ikk laver nogle høje forme og så kommer du her med verdens letteste løsning! Tak. Ind med flere springforme, ud med intermistiske hjemmelavede forhøjede der bare er bøvlede!

    SvarSlet
  3. Hej.
    Lige et spørgsmål,
    Tror du at bundene kan laves i forvejen og fryses ned??
    Hej fra Annisette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annisette

      Bundene kan sagtens laves i forvejen og fryses. God fornøjelse med kagen, og tak fordi du kiggede forbi :)

      Marianne

      Slet
  4. Super dem må jeg så lave næste weekend ;) tak

    SvarSlet
  5. Den må jeg give mig i kast med til min datters fødselsdag;-) hvor mange er den til ca og er en "bøtte" med vaffelrør nok? Med venlig hilsen jill

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jill. Det lyder som en god idé :)
      Vi brugte to bøtter vaffelrør for at nå hele vejen rundt. Der er til ca. 35 personer i sådan en "bette" kage ;)

      God fornøjelse - og god fødselsdag

      Marianne

      Slet
    2. Tusind tak for hurtig svar;-) så lige et spørgsmål mere bruge du stueblødt smør til bundene eller smeltet? Mvh jill

      Slet
    3. Undskyld, havde slet ikke set dit spørgsmål :/ Jeg brugte smeltet smør.

      Marianne

      Slet
  6. Hej.
    Hold da op en lækker kage.. :)
    Skal det være pastafarve? Kan man ikke bruge dr. Oetkers konditorfarve, som man kan købe i supermarkederne??
    Venligst Lea

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lea

      Tak for det. Den smagte også skønt :)

      Jeg anbefaler, at man bruger pastafarverne, da de farver meget - og fordi man ikke skal bruge andet end få dråber. Bruger man fx. konditorfarverne fra Dr. Oetkers skal der bruges ret meget farve, og det gør at dejen bliver meget tyndere.

      Håber at du kan bruge svaret til noget.

      God bagekarma fra Marianne

      Slet
  7. Hvor stor er formen du har brukt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej May-Britt

      Formen er 26 cm i diameter.

      God bagelyst.

      Marianne

      Slet
  8. Kan man lave denne opskrift og putte i EN form??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tanja

      Det tror jeg ikke, man kan. Hvis du vil prøve, vil det krave en meget stor form - og jeg er ikke sikker på, at du vil kunne bage den uden, at den bliver rå inden i og sort udenpå.
      MEN hvis du prøver, vil jeg meget gerne høre om resultatet.

      Tak fordi du kiggede forbi.

      Marianne

      Slet
  9. Hejza.. Jeg har tænkt mig at bruge din ide med regnbuekage men kan man undlade marcipan og evt komme noget andet i eller ?!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stine.

      Du kan rolig "kaste dig over" regnbuekage - den er virkelig god og har ret meget whauu-effekt :)

      Jeg tænker godt, at du kan undlade marcipanen (selvom den giver en ret god smag til bundene). Du kan evt putte citron i istedet, eller vanille!?

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
    2. Fik lavet bundene med marcipan og de er super lækre.. ;) Har lige et andet spørgsmål.. Synes nemlig det er en super opskrift og den lykkedes for mig i første forsøg tror jeg vil bruge den som lyse bunde i en firkantet kage, eller bare bunde generelt (kan man bytte noget ud så man kan lave kakaobunde?!) målet er 28x35 hvor mange bunde tror du jeg kan lave af det ?! (er ikk så god til a omregne de opskrifter) ;)

      Slet
    3. Dejligt at du også kunne lidt dem. De er nu også super gode :) Jeg har en gang tidligere lavet en firkantet regnbuekage. Der lavede jeg tre firkantede bunde (en lille bradepande af denne opskrift).
      Så vidt jeg husker har www.himmelske-kager.dk en rigtig god opskrift på chokoladelagkagebunde.

      Marianne

      Slet
  10. Svar
    1. Hej Niels

      Velbekomme.... men tak for hvad? :-)

      Marianne

      Slet
  11. Hej
    Jeg skal til at lave din regnbue kage, men har kun 2 springforme...kan dejen godt tåle at stå og "vente" på at de andre bliver færdige i ovnen?

    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte

      Det kan den sagtens. Vi havde også kun 2 forme, da vi bagte.
      God fornøjelse

      Marianne

      Slet
  12. Mens resten af dejen venter på at blive lavet, skal den så stilles på køl eller skal den bare stå ude på køkken bordet?

    Er det bedst og på pynte med vaffelrør og smarties på dagen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej og tak for kommentaren.
      Dejen kan godt tåle at vente på køkkenbordet.

      Det er bedst at gemme pyntningen til selve dagen, så rørene ikke bliver bløde og smarties mister farven.

      God fornøjelse

      Slet
  13. Hej,

    Kan rørene godt blive stående, når man fjerner båndet? Vil bage den i næste weekend, men frygter lidt, at det hele falder fra hinanden, når jeg løsner sløjfen? :

    Mvh Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nina

      Vi smurte den op med nutellacremen og satte rørene på et par timer inden serveringen, og der var cremen stivnet så meget at rørene blev siddende selv om båndet blev taget af.

      God fornøjelse med bagningen :-)

      Marianne

      Slet
  14. kan man ikke godt bruge frugtfarve og så tage lidt af de flydende indgredienser fra bundene. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har ikke prøvet at bruge frugtfarve, så jeg kan ikke rigtig svare på det. Men jeg tror ikke, at bundene får ligeså intens farve ved brug af frugtfarve, som ved at bruge pastafarve.
      Du må gerne skrive tilbage, hvis du prøver at bage dem med frugtfarve i.

      Marianne

      Slet
  15. hejsa.. tror du man kan lave hele kagen idag.. har bagt bundene og de har været frosset ned.. skal bruge den imorgen midddag. hvis ikke kan man så putte citron creme i idag og evt også nutella cremen rundt om og så bare sætt4e vaffel rør på imorgen ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(

      Nu er kagen jo for længst lavet og spist. Jeg håber, at den blev god?

      Marianne

      Slet
  16. Hej..!

    Skære du bundene til i toppen så de bliver "lige"...?

    Kram

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(

      Det gjorde vi ikke ved denne kage, men det vil jeg nok gøre en anden gang - altså bare lige skære "rundingen" af ;-)

      Marianne

      Slet
  17. Hej Marianne.

    Jeg har lavet masser af regnbue cupcakes og der bruger jeg frugtfarve.. Ville bare lige sige at det sagtens kan give god farve til ens kage :)

    SvarSlet
    Svar
    1. 1000 tak for kommentaren. Det vil jeg have i mente :-)

      Slet
  18. Jeg tænkte at lave den til min datters 5 års fødselsdag når ørnehaven kommer, 17 piger og 2 voksne i alt. Der vil jo være alt for meget kage. Kan jeg nøjes med at bruge 3 bunde eller er rørene så for lange???

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager det alt for sene svar. Der har været en fejl på bloggen, så jeg har desværre ikke modtaget din kommentar før nu :-(

      Fødselsdagen er jo for længst afholdt og kagen spist. Hvad gjorde du? Skar du rørene til, eller....?

      Marianne

      Slet
  19. Hej Marianne
    Jeg har tænkt mig at lave denne kage til min mors fødselsdag på onsdag. Når jeg skriver om det på min blog, må jeg så skrive opskriften ind (selvfølgelig med henvisning til din side!), eller vil du helst, at jeg kun skriver henvisningen til din side?
    Glæder mig til at afprøve din opskrift! Har ledt efter en regnbuekage med noget syrligt i, da min mor ikke er den store fan af smørcreme og ostecreme (i andet end gulerodskage)...
    Vh Elvira

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elvira

      Dejligt at du har fundet vej til min blog :-) Du må meget gerne skrive opskriften på din blog. Jeg håber, at din mor bliver glad for kagen.

      God fødselsdag - og kagebagning ;-)

      Marianne

      Slet
    2. Og whaauu - en lækker blog, du har!! Med virkelig flotte kager!!

      Slet
    3. Tak for hurtigt svar.. Og tak for ros hihi.. der går noget tid mellem kagerne (har både studie, mand og barn og graviditet ved siden af), men når jeg så laver dem, så hygger jeg mig bare så meget.. :)
      Og mums hvor smager både bunde og citronmoussen godt! Glæder mig til det samlede resultat i morgen.
      Elvira

      Slet
  20. Hej.

    Har 2 springforme der er 28 cm, kan de bruges, eller er det bedst at bruge dem på 26 cm?

    Sikke en flot kage, den skal jeg prøve at lave til min fødselsdag i næste weekend:)

    Knuz Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne
      Du kan sagtens bruge en 28 cm springform. Bundene bliver bare knap så høje - og skal muligvis have knap så lang tid i ovnen.
      God fornøjelse. Håber at du får lave en super lækker kage :-)

      Marianne

      Slet
  21. Hej.
    Vi har lige bagt kagen i Muffinforme, de blev super gode, let at have med til kagedag i skolen:-)
    Kh. Joan

    SvarSlet
  22. Hej Joan
    Det lyder spændende. Vil du fortæller hvordan I gjorde det? Det kunne da godt være, at det skulle prøves af :-)

    Tak for kommentaren

    Marianne

    SvarSlet
  23. Hej

    Kan man lave bundene uden marcipan? Vi er nemlig en hel familie, der ikke kan lide smagen af marcipan, makroner, mandelessens og des lignende

    Vh. Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Jeg tænker godt, at du kan undlade marcipanen (selvom den giver en ret god smag til bundene). Du kan evt putte citron i istedet, eller vanille!?

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  24. Mums. Var ved at gå i panik over at jeg ikke lige kunne Google opskriftEN der kunne hjælpe mig i mål med en regnbuelagkage til datterens 4 års fødselsdag i næste uge....men så finder jeg din :-) Tak!

    Har dog lige ét men. Ville så gerne have flødeskum til. Tror du det kunne fungere også selvom den inden under var smurt op med denne velsignede Nutella-opsmøring

    SvarSlet
  25. PS. Fik ikke lige klikket "underret mig". Hvis du får tid og gider svare mig, vil du så gøre det under dette her afsnit? Tak :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære JDR.
      Hvor er du sød - tak :-)
      Jeg tror sagtens, at kagen kan bære lidt flødeskum også.

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  26. Tak tak. Drømte i nat at jeg havde lavet denne kage, og lille-pigen blev så glad :-)
    Læste lige starten på din blog. Kan se du er sygeplejerske. Jeg er selv anæstesisygeplejerske og eeeelsker at bage.

    SvarSlet
  27. PS. Hvor ligger Tjele i landet? :-) Jeg er fra Esbjerg. Hvis du er på Facebpok, skulle du prøve at melde dig ind i gruppen Bageglad. Der er virkeligt support og råd at hente :-) Total bage-hajer derinde :-)))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for info, det vil jeg prøve.
      Tjele ligger tæt på Viborg - Så lidt langt fra Esbjerg ;-)
      Jeg er sygeplejerske i skadestuen, og har kolleger som sætter stor pris på, at jeg kan lide at bage ;-) Mon dine har de på samme måde?

      Jeg er sikker på, at din pige bliver glad for sådan en kage. Min ældste har allerede bestilt en til sin næste fødselsdag.

      God weekend

      Marianne

      Slet
  28. Jo, mine kolleger nyder også godt af mine kager :-) Men fondant og danske lagkager er nyt for mig. Har forberedt mig længe og starter i næste uge.....skal vise dig et billede af en kage jeg vil lave om 14 dage til vores afd. spl. ;-) Mine kolleger er mest vant til jugoslaviske lagkager (med maaaaange nødder da det er det jeg kan :-) (min mor er fra Els-Jugoslavien).
    God weekend herfra :-)
    PS. Hvis du virkelig vil se noget fascinerende, så tjek lige www.sifbeth.dk ;-)

    SvarSlet
  29. SOS Marianne! Har lige bagt bunde. I morgen skal jeg lave citronmousse.

    Hvad er lillefingervarmt? Lunket?

    Husblas smeltes normalt over vandbad, VAAARMT vandbad.

    Vil det gå godt? :-/

    Har mest lyst til at tilberede det som en citronformage som jeg kan til UG :-) Men det er vel ikke det samme?

    Igen TAK :-)

    Kh. Jelena.

    SvarSlet
    Svar
    1. Rolig.... ;-) Lillefingervarm = lunken (cirka 37 grader) - og du kan sagtens smelte husblassen heri. Bliver det alt for varm risikerer du at flødeskummet smelter for dig.

      Jeg glæder mig til at se resultatet.

      Marianne

      Slet
  30. Marianne! Min nye kage-guru :-)
    Så er kagen lagt sammen.....igen!! Cremen er: GUF! Men synes den er levende ift. de tunge bunde (næste gang vil jeg lave dem 28 eller 30 i diameter :-)) Og jeg har kun én springform (juleønske), så da jeg skulle løfte den op i køleskabet, gik vi skæve tårn fra Pisa-style!!! Øv øv. Men ud, samle cremen, i springform og stram stanniol omkring resten :-) Så nu er den da lavet og på køl :-)

    Jeg er IKKE til marcipan! MEN hold da op, hvor marcipan i bundene dog klær den. De smager himmelske!

    Er lidt bekymret for, hvor "levende" kagen er i morgen, når jeg skal smøre den op med Nutella-cremen. Men viser dig resultatet :-)

    Ha' en god dag og atter tak :-)
    Jelena.

    PS. På Bageglad på FB fik jeg verdens bedste brunsvigeropskrift fra en fynsk bager! Den skulle du prøve :-)

    SvarSlet
  31. Hej
    Er det en springform på størrelse 24 cm ?
    Mvh Charlotte

    SvarSlet
  32. Charlotte jeg havde brugt 26 cm. Bundene bliver for mig, lige lovligt tunge/tykke. Så næste gang er jeg i en 28 cm. Men dejen er bare GUF. Og citronmoussen ligeså :-)
    Og Marianne kagen er stivnet super. Så jeg smører den op i morgen formiddag :-)
    Nat nat. Jelena.

    SvarSlet
  33. Forresten hvor længe lader du moussen stå på køl inden du bruger den? Jeg tænkte om det kunne være en fordel at lade den stå 1-2 timer inden man smører den på. Måske den så er knap så levende?

    SvarSlet
  34. Tak for svar Jelena :-):-)
    og godnat til dig :-)

    SvarSlet
  35. Jeg har lavet den idag med dr okter frugt farve det virker perfekt som på billedet

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stephanie

      Tak for din tilbagemelding. Frugtfarve er jo lidt nemmere at få fat på end pastafarve.

      Marianne

      Slet
  36. Hej Alle
    Kop og kande kører med 8 stk pasta farver til 170 kr.
    Dem bruger vi i det bageri jeg arbejder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for info. Mon man lige skal en tur forbi Kop & Kande snarest ;-)

      God weekend

      Marianne

      Slet
  37. Hvor lang tid tog det ca. at bikse sådan en lækker sag sammen? ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi startede om eftermiddagen på dag 1 - og kagen blev spist om formiddagen på dag 2.
      Jeg syntes egentlig ikke, at den er besværlig at lave. Men der er ventetid når bundene skal bages og køle af, samt når moussen skal stivne.

      Kast dig ud i det ;-)

      God fornøjelse, Marianne

      Slet
  38. Hej
    hvordan skal men bruge citron i stedet for mazipan

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej "anonym"

      Man kan bruge lidt revet citronskal og saft i stedet for marcipanen, hvis man ikke bryder sig om det. Men jeg ved ikke om bundene bliver lige så svampede, hvis marcipanen undlades.

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  39. Hej
    kan men godt bruge chokolade mousse i stedet for citron

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej "anonym"

      Det kan man godt. Jeg tror også, at smagen vil klæde bundene, men farvespillet bliver ikke det samme, som med den lyse creme.

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  40. De svampede bunde med revet marcipan, kombineret med den lækre citronmousse, er virkeligt guf!! Det smager helt igennem himmelsk. De voksne og børnene har været vilde med kagen de gange jeg har lavet den sådan :-) Du skulle virkeligt prøve det:-)

    SvarSlet
  41. Hej
    hvad nu hvis men ikke lave en store regnbue kage men lave en lille regnbue kage
    skal men så bare tage halvdelen af hver ingredienserne

    SvarSlet
  42. Hejsa
    jeg ville gerne vide at hvad jeg skal gøre hvis jeg skal lave kagen lidt mindre.
    hilsen mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette

      Jeg har et par gange lavet kagen mindre ved at "nøjes" med tre bunde (se fx trafiklyskagen). Jeg har blot divideret ingredienslisten med 5 og ganget med 3 (eller det antal bunde man vil lave).

      Hvis du gerne vil lave den mindre i omkreds, kan du søge efter en omregninger på nettet. Der er jeg ikke helt skarp ;-)

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  43. Dav.
    Fantastisk kage,
    kan bruge Flødeskum rundt om kagen forsteden, da min familie ikke bryder sig om nutella??
    og tror du man kan have den kage med i skole?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-)

      Du kan sagens pynte med flødeskum i stedet - eller med en cream cheese frosting, hvis du stadig gerne vil have vaffelrør på.

      Jeg tror, at det vil blive en udfordring at transportere kagen med i skolen - men hvor der er vilje er der vej ;-)

      God fornøjelse

      Slet
  44. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  45. Hej :-)

    Har du evt. andre ideer til hvad man kan bruge imellem bundene som kunne være lækkert??

    SvarSlet
  46. Er det frisk presset citronsaft du bruger? :)

    SvarSlet
  47. Hvad ville være lækkert at smøre op med, hvis det ikke skal være chokolade?
    Og hvor mange personer er der til i denne opskrift?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorthe

      Du kan smøre kagen op med cream cheese frosting - det smager også dejligt.

      Der er til cirka 30 personer i denne kage med 5 bunde.

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  48. Hejsa. Har før lavet en regnbuekage men den var alt for sød. Denne kage tror jeg skal laves til mandens lastbils træf skærtorsdag. Kan jeg bage og lægge den sammen onsdag og så pynte den torsdag. Den skal bruges kl. 15 torsdag. Hvordan skal jeg transportere/opbevare den skal køre i ca en time før den skal serveres.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Du kan sagtens lave kagen onsdag og pynte den torsdag, sådan plejer jeg også at gøre. Den skal opbevares på køl.

      God fornøjelse

      Marianne

      Slet
  49. Så glæder jeg mig bare til at få en anledning til at lave denne vidunderlige kage!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du også roligt gøre :-)

      Marianne

      Slet
    2. Tusind tak for svar. Jge skal lave kage til 10 personer, så godt jeg spurgte om antalt personer - det er jo kun 1/3 af dejen :)

      Slet
  50. Kan man bruge en opskrift på almindelige lagkagebunde og farve dem? Jeg tænker nemlig at bundende måske vil blive for søde med marcipan i?!, da jeg vil lave en lidt sødere mousse i stedet for citronfromage..

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tror jeg da sagtens, at du kan. Jeg syntes ikke, at disse bunde er meget søde. Marcipanen giver bare en rigtig god konsistens til bundene.

      God fornøjelse

      Marianne

      Slet
  51. Super flot kage:o) Jeg vil bage denne kage, som skal bruges en søndag.

    Kan jeg bage bundene fredag (og hvis - hvordan skal jeg opbevare bundene fra fredag til lørdag), ligge den sammen lørdag med citronmousse og opbevare den på køl til søndag? Og kan jeg evt. pynte den med citronsmørecreme lørdag eftermiddag/aften uden at kagen bliver blød til søndag. (Vil pynte den med tyllet roser af lyserød citronsmørecreme.)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for roserne :-)
      Du kan sagtens bage bundene fredag. Bare lad dem køle helt af og pak dem lufttæt - fx i fryseposer. Du kan også bage dem længere tid i forvejen, og så fryse dem ned.
      Det er en fordel at samle kagen med citronmoussen dagen før, så den kan nå at sætte sig.
      Det lyder flot med de lyserøde roserne. Jeg ved ikke om kagen kan ske at blive blød af, at du pynter den dagen før. Men jeg turde godt tage chance. Den skal naturligvis blot opbevares i køleskabet.

      God bagelyst

      Marianne

      Slet
  52. Hej Marianne.
    Jeg har i denne weekend bagt kagen i anledning af sønnen skulle døbes.
    Bagte den i en form på 28 cm og det fungerede fint... Da moussen havde stået på køl i 4-5 timer og skulle fordeles behøvede jeg ikke støtte da den var meget medgørlig.

    Tusind tak for en go opskrift der både har Wao effekt men også overraskelsesmoment ved gæsterne.
    Og i øvrigt syntes dåbsbarnet at farverne var meget interessante ;-)

    Hilsen Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Maria

      DEJLIGT at høre. Tak for kommentaren.

      Marianne

      Slet
  53. Hej Marianne jeg vil lave denne smukke kage som din også med samme fyld osv men jeg vil gerne overtræk med marcipan el fondant istedet for rør og M&M kan man det?
    Vh Maria

    SvarSlet
  54. Hej Maria
    Beklager det sene svar. Det kan man helt sikkert.
    God fornøjelse
    Marianne

    SvarSlet